Coaching Juttatásként: Hatékony Eszköz a Munkavállalók Fejlesztésére

A coaching juttatásként való alkalmazása nem csupán egy trend, hanem egy olyan stratégiai eszköz, amely hosszú távon pozitív hatással van a vállalatok sikerére és a munkavállalók elégedettségére. A fent említett példák is bizonyítják, hogy a coaching programok bevezetése jelentősen hozzájárul a szervezeti kultúra fejlesztéséhez, az innováció ösztönzéséhez, és a vállalati célok eléréséhez.A coaching juttatásként, vagyis a coaching mint juttatás a vállaltoktól a dolgozóik számára egyre népszerűbbé válik a vállalatok és a dolgozók körében is, már Magyarországon is. Ez a módszer nem csak a dolgozók egyéni fejlődését támogatja, hanem a vállalati eredményességet is jelentősen növelheti.

Written by: Rob - CoachLab.hu

"

Read more

Coaching Juttatásként: Hatékony Eszköz a Munkavállalók Fejlesztésére

* coaching juttatásként, vagyis a coaching mint juttatás a vállaltoktól a dolgozóik számára egyre népszerűbbé válik a vállalatok és a dolgozók körében is, már Magyarországon is. Ez a módszer nem csak a dolgozók egyéni fejlődését támogatja, hanem a vállalati eredményességet is jelentősen növelheti. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan alkalmazzák a coachingot juttatásként, mely cégek használják ezt a módszert Magyarországon, és milyen eredményeket értek el vele.

Mi is az a Coaching?

A coaching egy olyan fejlesztő folyamat, amely során a coach és a kliens közösen dolgozik a kliens személyes és szakmai céljainak elérésén. A coaching különböző formákban létezhet, beleértve az egyéni coachingot, a csoportos coachingot és a vezetői coachingot. Ez a módszer lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy jobban megértsék saját erősségeiket, fejlesszék készségeiket, és hatékonyabban kezeljék a kihívásokat.

Mely Cégek Alkalmazzák a Coachingot Juttatásként Magyarországon? – Néhány példa

1. CoachLab's

* CoachLab's az egyik vezető vállalat Magyarországon, amely kifejezetten a coaching szolgáltatásokra specializálódott. Nem csak egyéni és csoportos coachingot nyújtanak, hanem leadership developmenti programokat is kínálnak. Tapasztalatuk szerint a coaching jelentősen hozzájárul a vezetők és a csapatok hatékonyságának növeléséhez, és hosszú távon pozitív hatást gyakorol a vállalati kultúrára is​.

Coaching Juttatásként CoachLab
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger
Coaching Juttatásként CoachLab

2. Deloitte Magyarország

A Deloitte Magyarország is felismerte a coaching fontosságát, különösen a gyorsan növekvő vállalatok támogatásában. A cég olyan programokat kínál, amelyek segítenek a fiatal és feltörekvő vállalatoknak a gyors növekedés fenntartásában, miközben fejlesztik a vezetői készségeket és növelik a munkavállalók elkötelezettségét​ (Deloitte United States).

3. Henkel Magyarország Kft.

A Henkel Magyarország Kft. a fenntarthatósági díj elnyerése mellett kiemelkedő figyelmet fordít a munkavállalói fejlesztésére is. A coaching programok bevezetésével növelték a munkavállalók elégedettségét és elkötelezettségét, ami közvetlenül hozzájárult a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez​​.

A Coaching Hatékonysága és Eredményessége

Munkavállalói Elégedettség és Elkötelezettség

A coaching egyik legnagyobb előnye, hogy növeli a munkavállalók elégedettségét és elkötelezettségét. Amikor a munkavállalók úgy érzik, hogy a cégük befektet az ő személyes és szakmai fejlődésükbe, sokkal motiváltabbak és elkötelezettebbek lesznek. Ez hosszú távon csökkenti a fluktuációt és növeli a munkahelyi morált.

Leadership Skills Development

The drivers coaching különösen fontos a fiatal vezetők számára, akik még nem rendelkeznek kellő tapasztalattal. A coaching segíti őket abban, hogy hatékonyabb vezetőkké váljanak, jobban kezeljék a konfliktusokat, és fejlesszék a kommunikációs készségeiket. Ez nemcsak a vezetők, hanem az egész csapat teljesítményére is pozitív hatással van.

Hatékonyság és Produktivitás Növelése

A coaching programok bevezetésével a vállalatok jelentős mértékben növelhetik a hatékonyságot és a produktivitást. Az egyéni coaching segít a munkavállalóknak jobban fókuszálni a feladataikra, prioritásokat felállítani, és hatékonyabban kezelni az időgazdálkodást. A csoportos coaching pedig erősíti a csapatmunkát és az együttműködést.

Valós Példák és Eredmények

Digital Thinkers és Pepita.hu

A Deloitte által elismert cégek, mint a Digital Thinkers és a Pepita.hu, sikeresen alkalmazzák a coachingot juttatásként. Ezek a cégek gyors növekedést értek el azáltal, hogy befektettek a munkavállalóik fejlesztésébe. A coaching programok révén javították a csapatok közötti kommunikációt, növelték a munkavállalói elkötelezettséget, és elősegítették az innovációt​.

Parkl Digital Technologies

A Parkl Digital Technologies egy másik példa arra, hogy a coaching hogyan járul hozzá a vállalati célok eléréséhez. Az ő coaching programjaik nemcsak a vezetők, hanem az egész szervezet számára előnyösek voltak. A Parkl bevezetése támogatta a hatékony ingatlan üzemeltetést, növelte a bérlői elégedettséget, és hozzájárult az ESG (Environmental, Social, Governance) célok eléréséhez is​​.

A Coaching Hatása a Szervezeti Kultúrára és Innovációra

Szervezeti Kultúra Fejlesztése

A coaching juttatásként történő alkalmazása jelentős hatással van a szervezeti kultúra fejlesztésére is. Az olyan cégeknél, mint a Deloitte Magyarország and the Henkel Magyarország Kft., a coaching programok bevezetése hozzájárult a pozitív és támogató munkahelyi kultúra kialakításához. Ez nemcsak a munkavállalói elégedettséget növeli, hanem elősegíti a nyílt kommunikációt és az együttműködést is.

Coaching Juttatásként CoachLab
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger
Coaching Juttatásként – CoachLab

Innováció és Kreativitás Növelése

A coaching segíti a munkavállalókat abban, hogy új ötleteket és megoldásokat találjanak a vállalati kihívásokra. A Digital Thinkers például coaching programokat kínál, amelyek célja az innováció ösztönzése a digitális termékfejlesztés területén. A coaching révén a munkavállalók jobban képesek kreatív megoldásokkal előállni és hozzájárulni a cég növekedéséhez​ (Deloitte United States).

A coaching juttatásként való alkalmazása számos előnnyel járhat a magyar vállalkozások és cégek számára:

Munkaerő megtartása és motiválása:

A coaching lehetőségének biztosítása vonzó juttatásként szolgálhat a tehetséges munkavállalók számára. Ezáltal növelheti az alkalmazottak elköteleződését, motivációját és elégedettségét, ami hozzájárul a munkaerő megtartásához.

Vezetői képességek fejlesztése:

A vezetői coaching segíthet a cégvezetők, középvezetők és potenciális vezetők készségeinek fejlesztésében. Ez hatékonyabb vezetési stílust, jobb döntéshozatalt és eredményesebb csapatirányítást eredményezhet.

Teljesítménynövekedés:

A coaching egyéni és csapatszempontból is javíthatja a teljesítményt azáltal, hogy segít felismerni és leküzdeni az akadályokat, fejleszti a hatékonyságot, az időgazdálkodást és a célkitűzési folyamatokat.

Változáskezelés támogatása:

A coaching elősegítheti a szervezeti változások zökkenőmentesebb bevezetését azáltal, hogy segíti a munkavállalókat a változásokhoz való alkalmazkodásban és új készségek elsajátításában.

Stresszkezelés és jóllét:

A coaching hozzájárulhat a munkavállalók stresszkezeléséhez, mentális egészségének javításához és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtéséhez, ami növelheti a munkaelégedettséget és az általános jóllétet.

Vállalati kultúra erősítése:

A coaching juttatásként való bevezetése pozitív üzenetet közvetít a munkavállalók felé, miszerint a cég elkötelezett a fejlődésük és jóllétük iránt, ami erősítheti a vállalati kultúrát.

Költséghatékonyság:

* benefits of coaching hosszú távon felülmúlhatják a befektetett költségeket azáltal, hogy növeli a termelékenységet, csökkenti a fluktuációt és támogatja a hatékony működést.

Mindezek alapján a coaching juttatásként való alkalmazása stratégiai előnyöket biztosíthat a magyar vállalkozások és cégek számára, elősegítve a fejlődést, a teljesítményt és a munkaerő elkötelezettségét.

További Magyarországon is működő cégek, ahol a coachingot dolgozói juttatásként alkalmazzák:

 • Deloitte Magyarország: A Deloitte tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a konfliktuskezelés része.
 • EY Magyarország: Az EY tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a változáskezelés része.
 • KPMG Magyarország: A KPMG tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a csapatépítés része.
 • PwC Magyarország: A PwC tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése része.
 • MKB Bank: Az MKB Bank coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a stress management részeként.
 • OTP Bank: Az OTP Bank coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a csapatépítés részeként.
 • MOL Nyrt.: A MOL Nyrt. coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a változáskezelés részeként.
 • Gedeon Richter Nyrt.: A Gedeon Richter Nyrt. coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a stresszkezelés részeként.
 • Magyar Telekom Nyrt.: A Magyar Telekom Nyrt. coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése részeként.
Coaching Juttatásként Szépkártya CoachLab Logóval
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Záró Gondolatok

A coaching juttatásként való alkalmazása nem csupán egy trend, hanem egy olyan stratégiai eszköz, amely hosszú távon pozitív hatással van a vállalatok sikerére és a munkavállalók elégedettségére. A fent említett példák is bizonyítják, hogy a coaching programok bevezetése jelentősen hozzájárul a szervezeti kultúra fejlesztéséhez, az innováció ösztönzéséhez, és a vállalati célok eléréséhez.

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet /Forrás: Susan David - 2016./ Az érzelmek hatékony kezelése fontos vezetői készség. Az érzelmek megnevezése — amit a pszichológusok címkézésnek hívnak — fontos első lépés ezek hatékony kezelésében. Azonban ez...

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé Egy vállalat sikere nagymértékben függ vezetőinek képességeitől, hogy inspirálják és vezessék csapataikat a kitűzött célok felé. Azonban a vezetői pozíció gyakran komoly kihívásokkal és nyomással jár. Itt...

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben? Az értékesítés a legtöbb vállalat kiemelt fontosságú tevékenysége, amely közvetlenül befolyásolja a bevételeket és a nyereséget. Egy hatékony értékesítési csapat elengedhetetlen a vállalati növekedéshez és sikerhez. Azonban...

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching Mi az a befogadás? A befogadás (vagy inklúzió) egy olyan szemléletmód és gyakorlat, amely minden egyes ember egyediségét és értékét elismeri és tiszteletben tartja. Az inkluzív környezetben mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a...

Business Coaching: The SME Challenge and Secret Weapon

Business Coaching: The SME Challenge and Secret Weapon

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere a Turbulens Időkben A 21. század üzleti környezete olyan, mint egy állandóan mozgó célpont. Globális versenytársak, technológiai ugrások, változó fogyasztói igények - a kihívások listája végtelen. És sehol sem...

Burnout Syndrome: Symptoms, Causes and Solutions

Burnout Syndrome: Symptoms, Causes and Solutions

Burnout Szindróma: Tünetek, Okok és Megoldások Bevezetés A modern élet gyors üteme és a munkahelyi követelmények fokozódása egyre több embert sodor a burnout szindróma, vagyis a kiégés felé. A kiégés nem csupán mentális, hanem fizikai tünetekkel is járhat, és jelentős...

Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

A kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak A CoachLab.hu Executive Coachaként örömömre szolgál, hogy megoszthatom Önnel a kiégés elkerülésére vonatkozó tanácsaimat és tapasztalataimat. A modern üzleti világban a folyamatos...

A Coaching Előnyei Startupok Számára

A Coaching Előnyei Startupok Számára

A Coaching Előnyei Startupok Számára A startupok gyakran találják magukat kihívásokkal teli környezetben, ahol a gyors növekedés és a folyamatos változások mellett kell helytállniuk. Ebben a dinamikus környezetben a coaching szerepe kulcsfontosságú lehet a sikerhez. A...

en_USEnglish

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!