Pro Bono Charity Coaching Charity Coach – Jótékonysági Coaching

Eddig nem sikerült elréni Célját?


Problémákba ütközött, amiket egyedül nem sikerült megoldania?

Próbálja máshogy!

Próbálja Velünk!

CoachLab Charity Coaching

charity Coaching
Pro Bono charity Coaching
CoachLab charity Coaching
ingyenes Jótékonysági coaching
jótékonysági Coaching
charity Coaching
Pro Bono charity Coaching
CoachLab charity Coaching
ingyenes Jótékonysági coaching
jótékonysági Coaching

Hozzásegítjük, hogy megtalálja az

ÖNMAGÁBAN REJLŐ LEHETŐSÉGEKET!

Ingyenes Charity Coaching

Jótékonysági Coaching

  

Mi a Charity Coaching vagy Jótékonysági Coaching?


A charity coaching egy olyan coaching típus, amely kifejezetten non-profit szervezetek számára készült. Segíthet vezetőiknek és a munkatársaiknak fejleszteni a készségeiket, növelni a hatékonyságukat és eredményesebben megvalósítani a küldetésüket.

Máshogy:

A „charity coaching” kifejezés általában azt jelenti, hogy egy coach vagy mentor önkéntesen kínálja szolgáltatásait, hogy segítsen jótékonysági szervezeteknek vagy egyéni személyeknek a személyes fejlődésükben vagy szervezetük hatékonyságának javításában.


A charity coaching számos formában megjelenhet:

 1. Személyes fejlesztés: Egy coach önkéntesen segíthet egyéneknek személyes fejlődésükben, például célkitűzések meghatározásában, időgazdálkodásban vagy életminőség javításában.
 2. Szervezeti fejlesztés: A coach segíthet jótékonysági szervezeteknek hatékonyabbá válni azáltal, hogy támogatást nyújt a szervezeti stratégia kialakításában, a csapatok közötti kommunikáció javításában vagy az önkéntesek motiválásában.
 3. Képzés és oktatás: A charity coaching lehetőséget kínál a szervezeteknek és egyéneknek, hogy ingyenes vagy kedvezményes képzéseken vegyenek részt a szükséges készségek fejlesztése érdekében.
 4. Mentorálás: A coach lehetőséget kínálhat mentorálásra, ahol tapasztalatokat és tanácsokat oszt meg azokkal, akik segítségre szorulnak a karrierjük vagy életük különböző területein.

A charity coaching nagyszerű lehetőség arra, hogy a coachok és mentorok visszaadhassanak a közösségnek, és segítsék azokat, akiknek szükségük van rá. Ezáltal nemcsak az egyének, hanem a közösség is profitálhat a coaching által nyújtott támogatásból és segítségből.

Mikor fordulnak a non-profit szervezetek charity coachinghoz?

 • Vezetői képességek erősítése: A charity coaching fejlesztheti a non-profit szervezetek vezetőinek kommunikációs, stratégiai tervezési, döntéshozatali és csapatvezetési készségeit.
 • Kampánytervezés és végrehajtás: Segít a hatékonyabb fundraising és adománygyűjtői tevékenységek megtervezésében és bonyolításában.
 • Programfejlesztés: Támogathatja a szervezetet új szolgáltatások, programok bevezetésében és a meglévők optimalizálásában.
 • Kapacitásbővítés: A charity coaching segíthet az erőforrások és a képességek hatékonyabb felhasználásában, a hatékonyság fokozásában.
 • Külső kapcsolatok és együttműködések javítása: Megerősítheti a kapcsolatépítő és hálózatépítési készségeket, segíthet szorosabb kapcsolatot kialakítani és fenntartani egyéb szervezetekkel, partnerekkel.
 • Morál és motiváció: A coaching javítja a csapatmunkát, növeli az önbizalmat, csökkentheti a kiégést, elősegítve a szervezet egészét pozitívan befolyásoló motivált környezet kialakulását.

Charity Coaching Jellemzői

 • Misszió-fókuszú: Középpontjában áll a non-profit szervezet küldetése és víziója.
 • Testre szabott: Az egyedi igényekre szabott stratégia és megoldások kidolgozása kiemelt. A charity coach alaposan megismeri a szervezet működését, céljait, nehézségeit.
 • Eredményorientált: A hangsúly azokon a gyakorlati tanácsokon és technikákon van, amelyek a szervezet számára kézzelfogható eredményeket hoznak.
 • Költséghatékony: Egyes charity coachok kedvezményt, pro-bono, vagy a szervezetekhez igazított speciális díjszabást alkalmaznak.

A charity coaching egy hatékony eszköz, amely segíthet a non-profit szervezeteknek elérni a küldetésüket és megvalósítani a céljaikat. A megfelelő charity coach megtalálásában érdemes alapos kutatást végezni.

Ha még mindig bizonytalan, tudjon meg többet a Coachingról itt, vagy jelentkezzen itt coachingra.

Nézd meg ingyenes, Pro Bono Karrier Coaching lehetőségünket is: Pro Bono Karrier Coaching

Nézze meg ingyenes, Pro Bono Sales Coaching lehetőségünket is: Pro Bono Sales Coaching

Vagy olvassa el itt a Sales Coaching szolgáltatásunkat részletező aloldalt.

Mi az a pro bono coaching?


Ez a coaching típus az, amikor a coach ingyenesen vagy sokkal alacsonyabb költségen tart egy foglalkozást az ügyféllel. Ez a latin pro bono public kifejezésből származik, ami azt jelenti, hogy „a közjó érdekében”. Minden olyan szolgáltatás, amelyet szakemberek alacsonyabb áron vagy ingyen nyújtanak, ingyenes szolgáltatásnak minősül. Sok szakember kínálja ingyenes vagy kedvezményes coaching szolgáltatásait nonprofit szervezeteknek, például oktatási intézményeknek, egészségügyi intézményeknek, alapítványoknak, jótékonysági szervezeteknek stb. Egyesek olyan magánszemélyeknek is nyújtanak ilyen szolgáltatásokat, akik nem képesek fizetni. Míg a pro bono leginkább a jogi szolgáltatásokhoz kapcsolódik, ugyanez a megközelítés a coachingban is gyakori gyakorlat az új coachok körében.

Hogyan lehet a leghatékonyabban kihasználni a probono coachingot?


A coaching koncepciója egy kreatív és gondolatébresztő folyamatot propagál, amely segít az egyénnek abban, hogy maximalizálja a benne rejlő lehetőségeket a személyes és szakmai előnyök érdekében.

Mivel tehető még hatékonyabbá a Coaching?

 1. Állítsd fel a célokat: Mielőtt elkezdenéd a pro-bono coachingot, gondold át, hogy mit szeretnél elérni vele. Legyenek konkrét, mérhető célok, például szakmai fejlődés, munkahelyi kihívások kezelése vagy életvezetési területeken való fejlődés.
 2. Legyél nyitott és őszinte: A probono coaching akkor lesz hatékony, ha nyitott vagy az új gondolatokra, és hajlandó vagy megosztani az érzéseidet, gondolataidat, valamint a céljaidat a coachcsal.
 3. Készülj fel a találkozókra: Fogalmazd meg azokat a konkrét kérdéseket vagy témákat, amelyekre szeretnél koncentrálni a coaching-szekciók során. Ez segíthet abban, hogy hatékonyabban kihasználd az idődet.
 4. Vegyél részt aktívan: Az ingyenes coaching abban segíthet, hogy önismeretet szerezz, és fejleszteni tudd a készségeidet. Vegyél részt aktívan a folyamatban, és ne félj kihívásokkal szembesülni.
 5. Adj visszajelzést: A coaching során a visszajelzés mindkét fél számára hasznos lehet. Szóld meg a coachot arról, hogy mi működik számodra, és ha van olyan terület, amelyen szeretnél mélyebben dolgozni.
 6. Alakíts ki cselekvési terveket: A coaching segíthet új perspektívákat nyitni és céljaidat elérni. A coachcsal együtt dolgozzatok ki cselekvési terveket, amelyek segítenek elérni a kitűzött célokat.
 7. Tartsd tiszteletben a coach időt: Az idő egy értékes erőforrás, ezért tartsd tiszteletben mind a saját, mind a coachod idejét. Legyél rendszeres és megbízható a találkozók szempontjából.

A probono coaching tehát akkor lesz a leghatékonyabb, ha aktívan részt veszel benne, nyitott vagy az új gondolatokra és kihívásokra, és céljaidnak megfelelően használod ki ezt az lehetőséget.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából – forrás: Wikipédia

Pro bono publico (magyarul a közjóért, általában rövidülve pro bononak is nevezik) latin kifejezés az önként vállalt és fizetés nélküli szakmai munkára vagy a csökkentett díjas tevékenységre, mint közszolgálatra. Ez gyakori a jogi szakmában és egyre jobban hódit az építészet, a marketing, az orvostudomány, a technológia, a stratégiai tanácsadó cégek területén és a reklámügynökségek körében. A Pro bono szolgáltatást, ellentétben a hagyományos önkéntességgel, a speciális szakemberek képességeinek szolgáltatásnyújtását azok használják ki, akik azt máskülönben nem tudják megfizetni.

Pro Bono Publicot az Egyesült Királyságban arra is felhasználják, hogy leírják a nagy szervezetek központi motivációját, például Nagy-Britanniában a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatét (National Health Service) és a különböző civil szervezetekét, amelyek a közjóért léteznek, nem pedig a részvényes osztalékáért.

Gyakori Kérdések

Mi az a charity coaching?

CoachLab logo Coaching Coach Coach Budapest Executive Coaching Business Coaching Sales Coaching 3 left 25%

A charity coaching egy olyan coaching típus, amely kifejezetten non-profit szervezetek számára készült. Segíthet vezetőiknek és a munkatársaiknak fejleszteni a készségeiket, növelni a hatékonyságukat és eredményesebben megvalósítani a küldetésüket.

Kinek szól a charity coaching?

Bármely non-profit szervezet számára hasznos lehet, amely:
Szeretné fejleszteni vezetőinek és munkatársainak készségeit
Hatékonyabb fundraising és adománygyűjtést szeretne megvalósítani
Új szolgáltatásokat, programokat szeretne bevezetni
Erőforrásait és képességeit hatékonyabban szeretné kihasználni
Erősíteni szeretné a külső kapcsolatokat és az együttműködéseket
Javítani szeretné a csapatmunkát, a motivációt és a morált

Milyen témákban kaphatok segítséget a charity coaching során?

A coaching során számos témában kaphatsz segítséget, többek között:
Vezetői képességek fejlesztése
Stratégiai tervezés és döntéshozatal
Kommunikáció és csapatmunka
Programtervezés és -értékelés
Fundraising és adománygyűjtés
Kapcsolatépítés és hálózatépítés
Konfliktuskezelés
Stresszkezelés és kiégés megelőzése

Hogyan zajlik a charity coaching?

Ez a coaching típusn egyéni vagy csoportos formában is történhet. A coaching folyamata általában a következő lépéseket foglalja magában:
A célkitűzés: A coach és a kliens közösen határozzák meg a coaching céljait.
Az állapotfelmérés: A coach feltérképezi a kliens aktuális helyzetét, erősségeit és gyengeségeit.
A terv kidolgozása: A coach és a kliens közösen kidolgoznak egy tervet a célok eléréséhez.
A coaching ülések: A coaching üléseken a coach segít a kliensnek a terv megvalósításában.
A követés: A coaching befejezése után a coach és a kliens nyomon követi a célok elérését.

hu_HUHungarian

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt