Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

Striking a balance between success in business and personal well-being is challenging but not impossible, and goes a long way towards avoiding and preventing burnout. By paying attention to your own needs, your limits and learning to manage stress, you can maintain your health and productivity in the long term.

Written by: Rob - CoachLab.hu

"

Read more

Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

* CoachLab.hu Executive Coachaként örömömre szolgál, hogy megoszthatom Önnel a kiégés elkerülésére vonatkozó tanácsaimat és tapasztalataimat. A modern üzleti világban a folyamatos stressz és a magas elvárások könnyen vezethetnek kiégéshez, ha nem figyelünk oda időben. Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogyan őrizhetjük meg egészségünket és produktivitásunkat a mindennapi kihívások közepette.

A kiégés gyakori jele a hajnalban való felébredés és az alvásproblémák.

Sok vezető ébred korán, és képtelen visszaaludni a számtalan gondolat miatt, amelyek aznap rájuk várnak. Ha ez Önnel is gyakran megtörténik, próbáljon meg csendes, nyugodt tevékenységeket végezni, mint például egy rövid séta, meditáció vagy könnyű olvasmány. Ezek a tevékenységek segíthetnek visszaállítani a nyugalmat, és talán vissza is tud aludni. Megoldás továbbá és nekem ez vált be a legjobban, hogy keljen fel, semmiképpen ne maradjon az ágyban és forgolódjon, inkább menjen el sétálni. Nem baj, ha ez hajnalban van, akkor a legcsendesebb minden és élvezet a séta, meg akkor is, ha esetleg sötét van. Persze aki futni szeret vagy más mozgásban tud kikapcsolni és feltöltődni, ők azt alkalmazzák.

Nem baj, ha aznap kevesebbet aludt, a következő alvásnál bőven bepótolja. 🙂

Ha a probléma tartósan fennáll, mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, mivel az alvás minősége alapvetően befolyásolja a napi teljesítményt.

Amikor betegséggel küzdünk, gyakran érezzük úgy, hogy nincs időnk pihenni, mert a munkánk megköveteli a jelenlétünket.

Ez különösen igaz a vezető pozícióban dolgozókra, akiknek számos felelősségük van. Azonban fontos, hogy a testünk jelzéseire hallgassunk. Ha egy egyszerű megfázásról van szó, talán otthonról is dolgozhatunk, de ha komolyabb betegséggel állunk szemben, inkább maradjunk otthon és pihenjünk. Az egészség prioritást élvez, és hosszú távon a cég is jobban jár, ha egy kipihent és gyógyult kolléga tér vissza a munkába. Ne felejtsük el, hogy a munkahelyi és saját személyes hatékonyságunk is akkor a legjobb, ha mi magunk is jó állapotban vagyunk.

Kiégés EllenA kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger
Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

A határidők betartása fontos az üzleti életben, de az állandó tökéletességre törekvés könnyen vezethet kiégéshez.

Gyakran találkozhatunk azzal a helyzettel, hogy már elkéstünk egy határidővel, de még mindig nem vagyunk elégedettek az anyaggal. Ilyenkor érdemes emlékeztetni magunkat arra, hogy az időnk és energiánk véges, és az állandó újradolgozás helyett inkább a hatékonyságra fókuszáljunk. A reális önkritika fontos, de fogadjuk el, hogy mindenki hibázhat. Az egyik ügyfelem, egy nagyvállalati vezető, arról számolt be, hogy amikor elfogadta, hogy nem lehet minden tökéletes, és inkább a fontosabb feladatokra koncentrált, jelentősen javult a teljesítménye és csökkent a stressz szintje.

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a fizikai és mentális egészség megőrzéséhez.

Gyakran hallom ügyfeleimtől, hogy a sok munka miatt nem tudnak időt szakítani az edzésre. (Én azt vallom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja hogy legyen ideje, vagy amire időt szám. – Ha ez nem sikerül, szívesen segítünk a fókuszok tartásában vagy a time managementben egy coaching folyamat keretein belül.)

A testmozgás (és ez sokféle lehet) hosszú távon növeli a produktivitást és csökkenti a stresszt.

Egyik ügyfelem, aki korábban napi szinten edzett, elhanyagolta ezt a szokását a munka miatt, és ennek következtében romlott az egészségi állapota és a munkateljesítménye is. Miután újra bevezette a rendszeres testmozgást az életébe, nemcsak jobban érezte magát, hanem hatékonyabban is dolgozott.

Az étkezések kihagyása helyett inkább tervezzünk előre és fogyasszunk egészséges, energiadús ételeket, amelyek segítenek fenntartani a megfelelő energiaszintet a nap folyamán.

Az állandó igent mondás minden kérésre gyorsan kiégéshez vezethet.

Tanuljunk meg nemet mondani, és húzzuk meg a saját határainkat. Egyik ügyfelem, egy középvezető, mindig igent mondott minden feladatra, amit rábíztak, mert attól félt, hogy ha nemet mond, azzal csalódást okoz a kollégáinak és a feletteseinek. Az állandó igent mondás miatt azonban annyira túlterhelődött, hogy végül súlyos kiégéssel küzdött.

Miután elkezdett tudatosan nemet mondani és prioritásokat felállítani, észrevette, hogy nem csak a saját jólléte javult, hanem a munkateljesítménye is. Emellett egyre többen számíthattak rá, mert nem csak elúszott a feladataiban, hanem határidőre és jó minőségben teljesítette azokat, s emellett még a munkahelyi, munkatársi belső kapcsolaterősítésre is több ideje jutott munkatársaira is.

Fontos felismerni, hogy a hatékony munka és a hosszú távú siker érdekében meg kell tanulni meghúzni a határokat.

Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger
A jólét és magánélet egyensúlya aA kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak

A munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése kiemelten fontos a kiégés elkerülése érdekében.

Amikor hazaérünk, próbáljunk minél több időt tölteni a családunkkal és valóban kikapcsolódni. Az egyik ügyfelem, egy sikeres vállalkozó, arról számolt be, hogy esténként folyamatosan ellenőrizte az e-mailjeit és dolgozott, ami miatt elhanyagolta a családját. Ez nemcsak a családi kapcsolataira, hanem a mentális egészségére is negatív hatással volt. Miután elkezdett tudatosan időt szánni a családjára és esténként kikapcsolódni, jelentősen javult a családi élete és a munkahelyi teljesítménye is.

Az üzleti világban a visszajelzések és kritikák kezelése szintén fontos szerepet játszik.

Fontos meghallgatni mások véleményét, de nem szabad, hogy a folyamatos kritika meghatározza az önértékelésünket.

Az egyik ügyfelem, egy középvezető, állandóan aggódott a kollégái és a felettesei véleménye miatt, aminek hatásaként folyamatos stressz alatt élt.

Segítségünkkel megtanulta szelektíven kezelni a kritikákat és csak az építő jellegű visszajelzésekre koncentrálni. Ezáltal sokkal magabiztosabbá és nyugodtabbá vált, ami pozitív hatással volt a munkájára is.

A napi, heti és havi, negyedéves, éves célok kitűzése és követése segíthet a fókuszáltság fenntartásában.

Az önmagunkkal szembeni túlzott elvárások könnyen vezethetnek kiégéshez. Egyik ügyfelem, egy fiatal menedzser, minden este átnézte a céljait, és ha nem végzett el mindent, hajlamos volt késő estig dolgozni, vagy a hétvégén is befejezni a feladatokat. Ez hosszú távon kimerültséghez és kiégéshez vezetett. Miután elkezdte reálisabban kezelni a objectives és prioritásokat felállítani, javult az életminősége és a munkateljesítménye is.

A baráti kapcsolatok és a kikapcsolódás fontos részei az életnek, és hozzájárulnak a mentális egészség megőrzéséhez.

Az egyik ügyfelem, egy ambiciózus karrierista, csökkentette a baráti programokat, mert úgy gondolta, hogy azok csak elvonják a figyelmét a karrierjéről. Ez azonban hosszú távon elszigeteltséghez és magányhoz vezetett. Miután újra kezdett időt szakítani a barátaira és a kikapcsolódásra, észrevette, hogy ezek a tevékenységek segítenek feltöltődni és új perspektívákat nyerni, ami pozitív hatással volt a munkájára is, s -bár nem ez volt az elsődleges célja – ezek a kapcsolatai a karrier terveiben is sok segítséget tudtak hozni számára.

A kiégés elkerülése Sétáló coaching
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger
Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

Ha a párunk panaszkodik, hogy kevés időt töltünk vele, érdemes közös programokat szervezni és együtt tölteni a szabadidőt.

Egyik ügyfelem, egy vállalati vezető, gyakran vett drága ajándékokat a párjának, hogy kárpótolja a vele töltött idő hiányát. Ez azonban nem pótolta a minőségi időt, és a kapcsolatuk egyre feszültebbé vált. Miután elkezdtek közös programokat szervezni és együtt tölteni a szabadidejüket, jelentősen javult a kapcsolatuk, és az ügyfelem is kiegyensúlyozottabbá vált.

Az üzleti életben való sikeresség és a személyes jóllét közötti egyensúly megteremtése nem könnyű feladat, de lehetséges.

Fontos, hogy odafigyeljünk saját igényeinkre és határainkra, és megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a munka és a magánélet között. Ha úgy érzi, hogy túlterhelt és segítségre van szüksége, ne habozzon szakemberhez fordulni, mert a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás.

A modern üzleti környezetben a folyamatos nyomás és a magas elvárások miatt könnyen kerülhetünk kiégés közelébe.

Azonban, ha tudatosan figyelünk a saját egészségünkre és jóllétünkre, valamint megfelelő stratégiákat alkalmazunk a stressz kezelésére, hosszú távon is fenntarthatjuk a produktivitásunkat és a sikerességünket. Legyenek figyelemmel az alvásukra, ne féljenek pihenni betegség esetén, állítsanak reális célokat, és ne feledkezzenek meg a testmozgás fontosságáról. Emellett tanuljanak meg nemet mondani, és húzzanak meg határokat, hogy megvédjék saját jóllétüket és mentális egészségüket.

Ne feledjék, hogy az üzleti siker nem ér semmit, ha közben elveszítik az egészségüket vagy a személyes kapcsolataikat.

Az egyik ügyfelem, egy sikeres vállalkozó, ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amikor a folyamatos munka és stressz miatt kórházba került. Ez a tapasztalat arra késztette, hogy átértékelje prioritásait, és azóta nagyobb figyelmet fordít a saját egészségére és a családjával töltött időre.

Az eredmény nem csak egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet, hanem egy még sikeresebb vállalkozás is, ahol ő már nem csak a sikeres üzletek hajszolására és a hónapról hónapra kimagaslóbb eredményekre, hanem arra is fókuszál, hogy élvezze és megtalálja a szépet a munkájában, abban amit csinál. Továbbra is sikeres vállalkozó, de ma már elmondhatja magáról, hogy sikeres, kiegyensúlyozott életet élő magánember is.

A kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak vezetői coaching executive coaching stressz kezelés
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger
Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

Összességében az üzleti életben való sikeresség és a személyes jóllét közötti egyensúly megteremtése kihívást jelent, de nem lehetetlen, és sokban hozzájárul a kiégés elkerülése és megelőzése tekintetében. Ha odafigyelnek saját igényeikre, határaikra, és megtanulják kezelni a stresszt, hosszú távon is megőrizhetik egészségüket és produktivitásukat. Ha úgy érzik, hogy segítségre van szükségük, ne habozzanak szakemberhez fordulni, mert a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás. A CoachLab.hu Executive Coachaként szívesen segítek Önnek ebben az úton, hogy megtalálja a saját egyensúlyát és elkerülje a kiégést.

Gyakran hétvégén is dolgoznom kell, hova vezethet ez?

Gyakran hétvégén is dolgoznom kell, hova vezethet ez?

A rendszeres hétvégi munka hosszú távon komoly egészségügyi, kapcsolati és munkahelyi teljesítménybeli problémákhoz vezethet. A coaching hatékony eszköz lehet a munka-magánélet egyensúlyának helyreállításában és a stressz kezelésében. A coach segíthet a célok és prioritások meghatározásában, a stresszkezelési technikák elsajátításában, az egészséges határok felállításában és az önismeret fejlesztésében

Sok stressz ér! Mit tehetek?

Sok stressz ér! Mit tehetek?

Ha úgy érzed, hogy sok stressz ér, és segítségre van szükséged a megoldásban, illetve a számodra megfelelő megoldás megtalálásához érdemes lehet kipróbálni a coachingot. A CoachLab.hu coach szakértői segíthetnek megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldásokat. Ne feledd, a stressz kezelésének első lépése a felismerés és a segítségkérés!

Mi a coaching? – Átfogó útmutató a coaching világába

Mi a coaching? – Átfogó útmutató a coaching világába

A coaching hatékony és sokoldalú módszer, amely támogatja az egyének és szervezetek fejlődését. Akár személyes, akár szakmai célokat szeretnél elérni, a coaching segítségedre lehet az önismeret növelésében, a képességek fejlesztésében és a problémák megoldásában. Ha érdekel a coaching, érdemes megfontolni, hogy kipróbálod ezt a módszert, és tapasztalod meg a pozitív hatásait saját életedben.

Coaching Emailben vagy e-mail Coaching: Rugalmas és Hatékony Út a Személyes Fejlődéshez

Coaching Emailben vagy e-mail Coaching: Rugalmas és Hatékony Út a Személyes Fejlődéshez

Az e-mailes coaching egy hatékony eszköz a kezében, hogy elérje céljait és kihozza magából a maximumot. A CoachLab.hu-val nem csak egy coachot kap, hanem egy partnert a fejlődésben, aki elkötelezett az Ön sikere mellett.

Ne hagyja, hogy a mindennapi teendők vagy a földrajzi távolság megakadályozza abban, hogy professzionális támogatást kapjon! Jelentkezzen most ingyenes konzultációnkra, és fedezze fel, hogyan változtathatja meg életét az e-mailes coaching!

Motivációs Coaching E-mailben: Hogyan Segíthet Neked Sikeresebbé Válni?

Motivációs Coaching E-mailben: Hogyan Segíthet Neked Sikeresebbé Válni?

A motivációs coaching e-mailben hatékony és rugalmas eszköz lehet bárki számára, aki szeretne fejlődni és sikeresebbé válni. A személyre szabott támogatás, a rugalmasság és az időhatékonyság mind olyan előnyök, amelyek különlegessé teszik ezt a szolgáltatást. Ha készen állsz arra, hogy új szintre emeld az életedet, fontold meg egy motivációs coach bevonását e-mailen keresztül. Ne feledd, hogy a legnagyobb akadályok gyakran a saját elménkben vannak, és egy jó coach segíthet átlépni ezeken az akadályokon, és elérni azt az életet, amit mindig is szerettél volna.

A Motiváció Folyamata, Fogalma és Típusai

A Motiváció Folyamata, Fogalma és Típusai

A motiváció összetett és többrétegű folyamat, amely alapvetően befolyásolja az emberi viselkedést és teljesítményt. A motiváció típusainak és elméleteinek megértése segíthet abban, hogy hatékonyabban tudjuk ösztönözni magunkat és másokat céljaink elérésére. Az egyéni és munkahelyi motiváció fokozása érdekében érdemes figyelembe venni a belső és külső motiváció különböző aspektusait, valamint a különböző motivációs elméletek tanulságait.

Mi a coaching? – Átfogó útmutató a coaching világába

Motiváció a Coachingban: Az Eredményes Fejlődés Csúcsa

A motiváció a coaching egyik legfontosabb eleme, amely meghatározza az egyén vagy a csapat sikerességét és fejlődését. A motiváció növeléséhez és fenntartásához a coachoknak világos célokat kell kitűzniük, pozitív visszajelzést és elismerést kell adniuk, érdekes és kihívást jelentő feladatokat kell kijelölniük, és személyre szabott megközelítést kell alkalmazniuk.

Executive Coaching Cégeknek: A Karrierfejlesztés Csúcsa

Executive Coaching Cégeknek: A Karrierfejlesztés Csúcsa

Az executive coaching hatékony eszköz a vállalatok és vezetőik számára, hogy elérjék teljes potenciáljukat és növekedést érjenek el. Az executive coaching segít a vezetőknek fejleszteni képességeiket, növelni hatékonyságukat és hozzájárulni a vállalati célok eléréséhez. Ha szeretnéd megtapasztalni az executive coaching előnyeit, érdemes megfontolni egy tapasztalt coach bevonását.

Mental health and fantastic coaching: The path to self-improvement and a balanced life

Mental health and fantastic coaching: The path to self-improvement and a balanced life

Mental health is not an end goal, but a continuous journey. In this journey, coaching can be our compass, helping us navigate life's challenges while constantly improving ourselves.

Remember that mental health is not a selfish act, but a responsibility to ourselves and our environment. When we are mentally healthy, not only do we benefit, but we have a positive impact on our families, our workplace and society as a whole.

Coaching can be a powerful resource in this process. It can help us identify our strengths, develop our skills and realise our full potential. Whether it's stress management, building confidence or simply creating a more balanced life, coaching can support us in achieving our goals.

Climate Change and Mental Health: coaching the way to resilience and employee well-being

Climate Change and Mental Health: coaching the way to resilience and employee well-being

The challenges of climate change have a complex and multifaceted impact on our mental health and well-being as workers. As coaches, we have a unique opportunity to support our clients - whether they are individuals, managers or organisations - through this challenging time.

From addressing climate fears, eco-anxiety and environmental guilt, to building resilience and positive re-framing, to creating a climate-conscious working environment, we can provide valuable support in a range of areas. Through the coaching process, we can help our clients identify their strengths, develop coping strategies and find ways to take positive action.

Leadership well-being: balanced leadership

Leadership well-being: balanced leadership

Leadership wellbeing is not a luxury, it is essential to the success of both the individual and the organisation. Coaching can be a powerful tool in helping leaders find and maintain a balance between high performance and personal well-being.

Leadership Motivation - How Coaching helps?

Leadership Motivation - How Coaching helps?

Developing leadership motivation is a key factor in the success of organisations. Coaching can be a highly effective tool in this process, as it offers tailored solutions adapted to the individual situation and challenges of the leader. Through the coaching process, the leader can not only increase his/her motivation, but also acquire skills and attitudes that will help him/her to deal with challenges and to continuously improve in the long term.

I lost my motivation: How can coaching help?

I lost my motivation: How can coaching help?

If you feel that you have lost your motivation, coaching can be an effective tool to regain it. An individual approach and personalised support can help you rediscover your passion and sense of purpose. Contact us at CoachLab.com to work with us to restore motivation and create a successful future.

How does Coaching help?

How does Coaching help?

Coaching is much more than just advice or guidance; it is a comprehensive, personalised process for the development of individuals and organisations. Whether it is about achieving personal goals, building careers or improving relationships, coaching has a significant impact on different aspects of life and contributes to long-term success and well-being.

Reframing negative thoughts: the way to a more positive outlook

Reframing negative thoughts: the way to a more positive outlook

Reframing negative thoughts is a powerful tool that can help you develop a more positive, balanced outlook on life. This does not mean ignoring real problems or always being optimistic about everything. Rather, it is about learning to manage our thoughts in a more flexible and constructive way.

3 Amazing Ways to Understand Your Emotions Better

3 Amazing Ways to Understand Your Emotions Better

Developing emotional intelligence and resilience improves quality of life and workplace effectiveness at all levels. By better understanding and managing our emotions, we can better navigate challenging situations and build more constructive relationships with others. This approach helps us not only to react to our emotions, but also to learn from them, thereby enhancing our personal and professional growth.

The art of self-actualisation: how to achieve your dreams through coaching #1

The art of self-actualisation: how to achieve your dreams through coaching #1

The path to self-realisation is not always easy, but it is extremely rewarding. We encourage all readers to dare to dream big, set inspiring goals and begin their own journey towards self-actualisation.

CoachLab is here to support you on this journey. Our skilled coaches, proven methods and personalised approach will help you get closer to achieving your dreams and a fuller, more fulfilling life.

en_USEnglish

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!