Vermeidung von Burnout im Geschäftsleben: Wie man gesund und produktiv bleibt

Az üzleti életben való sikeresség és a személyes jólét közötti egyensúly megteremtése kihívást jelent, de nem lehetetlen, és sokban hozzájárul a kiégés elkerülése és megelőzése tekintetében. Ha odafigyelnek saját igényeikre, határaikra, és megtanulják kezelni a stresszt, hosszú távon is megőrizhetik egészségüket és produktivitásukat.

Geschrieben von: Rob - CoachLab.hu

"

Mehr lesen

Vermeidung von Burnout im Geschäftsleben: Wie man gesund und produktiv bleibt

A CoachLab.hu Executive Coachaként örömömre szolgál, hogy megoszthatom Önnel a kiégés elkerülésére vonatkozó tanácsaimat és tapasztalataimat. A modern üzleti világban a folyamatos stressz és a magas elvárások könnyen vezethetnek kiégéshez, ha nem figyelünk oda időben. Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogyan őrizhetjük meg egészségünket és produktivitásunkat a mindennapi kihívások közepette.

A kiégés gyakori jele a hajnalban való felébredés és az alvásproblémák.

Sok vezető ébred korán, és képtelen visszaaludni a számtalan gondolat miatt, amelyek aznap rájuk várnak. Ha ez Önnel is gyakran megtörténik, próbáljon meg csendes, nyugodt tevékenységeket végezni, mint például egy rövid séta, meditáció vagy könnyű olvasmány. Ezek a tevékenységek segíthetnek visszaállítani a nyugalmat, és talán vissza is tud aludni. Megoldás továbbá és nekem ez vált be a legjobban, hogy keljen fel, semmiképpen ne maradjon az ágyban és forgolódjon, inkább menjen el sétálni. Nem baj, ha ez hajnalban van, akkor a legcsendesebb minden és élvezet a séta, meg akkor is, ha esetleg sötét van. Persze aki futni szeret vagy más mozgásban tud kikapcsolni és feltöltődni, ők azt alkalmazzák.

Nem baj, ha aznap kevesebbet aludt, a következő alvásnál bőven bepótolja. 🙂

Ha a probléma tartósan fennáll, mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, mivel az alvás minősége alapvetően befolyásolja a napi teljesítményt.

Amikor betegséggel küzdünk, gyakran érezzük úgy, hogy nincs időnk pihenni, mert a munkánk megköveteli a jelenlétünket.

Ez különösen igaz a vezető pozícióban dolgozókra, akiknek számos felelősségük van. Azonban fontos, hogy a testünk jelzéseire hallgassunk. Ha egy egyszerű megfázásról van szó, talán otthonról is dolgozhatunk, de ha komolyabb betegséggel állunk szemben, inkább maradjunk otthon és pihenjünk. Az egészség prioritást élvez, és hosszú távon a cég is jobban jár, ha egy kipihent és gyógyult kolléga tér vissza a munkába. Ne felejtsük el, hogy a munkahelyi és saját személyes hatékonyságunk is akkor a legjobb, ha mi magunk is jó állapotban vagyunk.

Kiégés EllenA kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Mail
 • Blogger
Vermeidung von Burnout im Geschäftsleben: Wie man gesund und produktiv bleibt

A határidők betartása fontos az üzleti életben, de az állandó tökéletességre törekvés könnyen vezethet kiégéshez.

Gyakran találkozhatunk azzal a helyzettel, hogy már elkéstünk egy határidővel, de még mindig nem vagyunk elégedettek az anyaggal. Ilyenkor érdemes emlékeztetni magunkat arra, hogy az időnk és energiánk véges, és az állandó újradolgozás helyett inkább a hatékonyságra fókuszáljunk. A reális önkritika fontos, de fogadjuk el, hogy mindenki hibázhat. Az egyik ügyfelem, egy nagyvállalati vezető, arról számolt be, hogy amikor elfogadta, hogy nem lehet minden tökéletes, és inkább a fontosabb feladatokra koncentrált, jelentősen javult a teljesítménye és csökkent a stressz szintje.

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen a fizikai és mentális egészség megőrzéséhez.

Gyakran hallom ügyfeleimtől, hogy a sok munka miatt nem tudnak időt szakítani az edzésre. (Én azt vallom, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja hogy legyen ideje, vagy amire időt szám. – Ha ez nem sikerül, szívesen segítünk a fókuszok tartásában vagy a time managementben egy coaching folyamat keretein belül.)

A testmozgás (és ez sokféle lehet) hosszú távon növeli a produktivitást és csökkenti a stresszt.

Egyik ügyfelem, aki korábban napi szinten edzett, elhanyagolta ezt a szokását a munka miatt, és ennek következtében romlott az egészségi állapota és a munkateljesítménye is. Miután újra bevezette a rendszeres testmozgást az életébe, nemcsak jobban érezte magát, hanem hatékonyabban is dolgozott.

Az étkezések kihagyása helyett inkább tervezzünk előre és fogyasszunk egészséges, energiadús ételeket, amelyek segítenek fenntartani a megfelelő energiaszintet a nap folyamán.

Az állandó igent mondás minden kérésre gyorsan kiégéshez vezethet.

Tanuljunk meg nemet mondani, és húzzuk meg a saját határainkat. Egyik ügyfelem, egy középvezető, mindig igent mondott minden feladatra, amit rábíztak, mert attól félt, hogy ha nemet mond, azzal csalódást okoz a kollégáinak és a feletteseinek. Az állandó igent mondás miatt azonban annyira túlterhelődött, hogy végül súlyos kiégéssel küzdött.

Miután elkezdett tudatosan nemet mondani és prioritásokat felállítani, észrevette, hogy nem csak a saját jólléte javult, hanem a munkateljesítménye is. Emellett egyre többen számíthattak rá, mert nem csak elúszott a feladataiban, hanem határidőre és jó minőségben teljesítette azokat, s emellett még a munkahelyi, munkatársi belső kapcsolaterősítésre is több ideje jutott munkatársaira is.

Fontos felismerni, hogy a hatékony munka és a hosszú távú siker érdekében meg kell tanulni meghúzni a határokat.

Vermeidung von Burnout im Geschäftsleben: Wie man gesund und produktiv bleibt
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Mail
 • Blogger
A jólét és magánélet egyensúlya aA kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak

A munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése kiemelten fontos a kiégés elkerülése érdekében.

Amikor hazaérünk, próbáljunk minél több időt tölteni a családunkkal és valóban kikapcsolódni. Az egyik ügyfelem, egy sikeres vállalkozó, arról számolt be, hogy esténként folyamatosan ellenőrizte az e-mailjeit és dolgozott, ami miatt elhanyagolta a családját. Ez nemcsak a családi kapcsolataira, hanem a mentális egészségére is negatív hatással volt. Miután elkezdett tudatosan időt szánni a családjára és esténként kikapcsolódni, jelentősen javult a családi élete és a munkahelyi teljesítménye is.

Az üzleti világban a visszajelzések és kritikák kezelése szintén fontos szerepet játszik.

Fontos meghallgatni mások véleményét, de nem szabad, hogy a folyamatos kritika meghatározza az önértékelésünket.

Az egyik ügyfelem, egy középvezető, állandóan aggódott a kollégái és a felettesei véleménye miatt, aminek hatásaként folyamatos stressz alatt élt.

Segítségünkkel megtanulta szelektíven kezelni a kritikákat és csak az építő jellegű visszajelzésekre koncentrálni. Ezáltal sokkal magabiztosabbá és nyugodtabbá vált, ami pozitív hatással volt a munkájára is.

A napi, heti és havi, negyedéves, éves célok kitűzése és követése segíthet a fókuszáltság fenntartásában.

Az önmagunkkal szembeni túlzott elvárások könnyen vezethetnek kiégéshez. Egyik ügyfelem, egy fiatal menedzser, minden este átnézte a céljait, és ha nem végzett el mindent, hajlamos volt késő estig dolgozni, vagy a hétvégén is befejezni a feladatokat. Ez hosszú távon kimerültséghez és kiégéshez vezetett. Miután elkezdte reálisabban kezelni a Ziele és prioritásokat felállítani, javult az életminősége és a munkateljesítménye is.

A baráti kapcsolatok és a kikapcsolódás fontos részei az életnek, és hozzájárulnak a mentális egészség megőrzéséhez.

Az egyik ügyfelem, egy ambiciózus karrierista, csökkentette a baráti programokat, mert úgy gondolta, hogy azok csak elvonják a figyelmét a karrierjéről. Ez azonban hosszú távon elszigeteltséghez és magányhoz vezetett. Miután újra kezdett időt szakítani a barátaira és a kikapcsolódásra, észrevette, hogy ezek a tevékenységek segítenek feltöltődni és új perspektívákat nyerni, ami pozitív hatással volt a munkájára is, s -bár nem ez volt az elsődleges célja – ezek a kapcsolatai a karrier terveiben is sok segítséget tudtak hozni számára.

A kiégés elkerülése Sétáló coaching
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Mail
 • Blogger
Vermeidung von Burnout im Geschäftsleben: Wie man gesund und produktiv bleibt

Ha a párunk panaszkodik, hogy kevés időt töltünk vele, érdemes közös programokat szervezni és együtt tölteni a szabadidőt.

Egyik ügyfelem, egy vállalati vezető, gyakran vett drága ajándékokat a párjának, hogy kárpótolja a vele töltött idő hiányát. Ez azonban nem pótolta a minőségi időt, és a kapcsolatuk egyre feszültebbé vált. Miután elkezdtek közös programokat szervezni és együtt tölteni a szabadidejüket, jelentősen javult a kapcsolatuk, és az ügyfelem is kiegyensúlyozottabbá vált.

Az üzleti életben való sikeresség és a személyes jóllét közötti egyensúly megteremtése nem könnyű feladat, de lehetséges.

Fontos, hogy odafigyeljünk saját igényeinkre és határainkra, és megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a munka és a magánélet között. Ha úgy érzi, hogy túlterhelt és segítségre van szüksége, ne habozzon szakemberhez fordulni, mert a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás.

A modern üzleti környezetben a folyamatos nyomás és a magas elvárások miatt könnyen kerülhetünk kiégés közelébe.

Azonban, ha tudatosan figyelünk a saját egészségünkre és jóllétünkre, valamint megfelelő stratégiákat alkalmazunk a stressz kezelésére, hosszú távon is fenntarthatjuk a produktivitásunkat és a sikerességünket. Legyenek figyelemmel az alvásukra, ne féljenek pihenni betegség esetén, állítsanak reális célokat, és ne feledkezzenek meg a testmozgás fontosságáról. Emellett tanuljanak meg nemet mondani, és húzzanak meg határokat, hogy megvédjék saját jóllétüket és mentális egészségüket.

Ne feledjék, hogy az üzleti siker nem ér semmit, ha közben elveszítik az egészségüket vagy a személyes kapcsolataikat.

Az egyik ügyfelem, egy sikeres vállalkozó, ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amikor a folyamatos munka és stressz miatt kórházba került. Ez a tapasztalat arra késztette, hogy átértékelje prioritásait, és azóta nagyobb figyelmet fordít a saját egészségére és a családjával töltött időre.

Az eredmény nem csak egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet, hanem egy még sikeresebb vállalkozás is, ahol ő már nem csak a sikeres üzletek hajszolására és a hónapról hónapra kimagaslóbb eredményekre, hanem arra is fókuszál, hogy élvezze és megtalálja a szépet a munkájában, abban amit csinál. Továbbra is sikeres vállalkozó, de ma már elmondhatja magáról, hogy sikeres, kiegyensúlyozott életet élő magánember is.

A kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak vezetői coaching executive coaching stressz kezelés
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Mail
 • Blogger
Vermeidung von Burnout im Geschäftsleben: Wie man gesund und produktiv bleibt

Összességében az üzleti életben való sikeresség és a személyes jóllét közötti egyensúly megteremtése kihívást jelent, de nem lehetetlen, és sokban hozzájárul a kiégés elkerülése és megelőzése tekintetében. Ha odafigyelnek saját igényeikre, határaikra, és megtanulják kezelni a stresszt, hosszú távon is megőrizhetik egészségüket és produktivitásukat. Ha úgy érzik, hogy segítségre van szükségük, ne habozzanak szakemberhez fordulni, mert a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás. A CoachLab.hu Executive Coachaként szívesen segítek Önnek ebben az úton, hogy megtalálja a saját egyensúlyát és elkerülje a kiégést.

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet /Forrás: Susan David - 2016./ Az érzelmek hatékony kezelése fontos vezetői készség. Az érzelmek megnevezése — amit a pszichológusok címkézésnek hívnak — fontos első lépés ezek hatékony kezelésében. Azonban ez...

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé Egy vállalat sikere nagymértékben függ vezetőinek képességeitől, hogy inspirálják és vezessék csapataikat a kitűzött célok felé. Azonban a vezetői pozíció gyakran komoly kihívásokkal és nyomással jár. Itt...

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben? Az értékesítés a legtöbb vállalat kiemelt fontosságú tevékenysége, amely közvetlenül befolyásolja a bevételeket és a nyereséget. Egy hatékony értékesítési csapat elengedhetetlen a vállalati növekedéshez és sikerhez. Azonban...

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching Mi az a befogadás? A befogadás (vagy inklúzió) egy olyan szemléletmód és gyakorlat, amely minden egyes ember egyediségét és értékét elismeri és tiszteletben tartja. Az inkluzív környezetben mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a...

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere a Turbulens Időkben A 21. század üzleti környezete olyan, mint egy állandóan mozgó célpont. Globális versenytársak, technológiai ugrások, változó fogyasztói igények - a kihívások listája végtelen. És sehol sem...

Burnout-Syndrom: Symptome, Ursachen und Lösungen

Burnout-Syndrom: Symptome, Ursachen und Lösungen

Burnout Szindróma: Tünetek, Okok és Megoldások Bevezetés A modern élet gyors üteme és a munkahelyi követelmények fokozódása egyre több embert sodor a burnout szindróma, vagyis a kiégés felé. A kiégés nem csupán mentális, hanem fizikai tünetekkel is járhat, és jelentős...

Vorteile von Coaching für Startups

Vorteile von Coaching für Startups

A Coaching Előnyei Startupok Számára A startupok gyakran találják magukat kihívásokkal teli környezetben, ahol a gyors növekedés és a folyamatos változások mellett kell helytállniuk. Ebben a dinamikus környezetben a coaching szerepe kulcsfontosságú lehet a sikerhez. A...

de_DEGerman

Pin It auf Pinterest

Teilen Sie dies

Teilen Sie dies

Teilen Sie diesen Beitrag mit Ihren Freunden!