Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?

Segíthet a Karrier Coaching? Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?Egy éves szabály???Bár az egyéves szabály továbbra is az optimális karrier és a megfelelő megtalálása szempontjából, vannak jelek arra, hogy nem tekintik már olyan megmásíthatatlannak, mint régen. Valójában a követelmények valamelyest lazulni látszanak még a járvány előtt is, ahogy a munkaerő-piaci trendek megváltoztak.
"

Tovább

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?

Egy éves szabály???

Bár az egyéves szabály továbbra is az optimális karrier és a megfelelő megtalálása szempontjából, vannak jelek arra, hogy nem tekintik már olyan megmásíthatatlannak, mint régen. Valójában a követelmények valamelyest lazulni látszanak még a járvány előtt is, ahogy a munkaerő-piaci trendek megváltoztak.

Kivéve, ha…

Az expertek szerint, ha egy munka valóban borzalmas, gyorsan elhagyható. Csak legyünk felkészülve arra, hogy magyarázzuk meg a gyors váltást a jövőbeli munkaadóknak.

A baby boomerek és az előző generációk általában sokáig egy szervezetben dolgoztak. Az aktuális generációk továbbléptek ebből a gondolkodásmódból. Bár nincsenek egyértelmű adatok annak alátámasztására, hogy a fiatalabb munkavállalók többet ugranak munkahelyről munkahelyre, mint az előző generációk, a legtöbb munkavállaló ma azt várja, hogy karrierje során többször is munkahelyet váltsanak, hogy előrébb lépjenek, új készségeket szerezzenek vagy jobb csomagot kapjanak. A munkahelyváltás bizonyos iparágakban, például a tech területén, gyakoribb.

Segíthet a Karrier Coaching!?

A munkahelyváltás választássá vált, és olyan, amely gyakran többet mond az alkalmazóról, mint a munkavállalóról. A munkavállalók egyre inkább olyan munkahelyeket keresnek, ahol az alkalmazottak jólléte és elkötelezettsége a fontosabb, mint egy ‘rossz’ munkáltatónál maradni. Ez a változás nagymértékben felgyorsult a járvány miatt, amikor a kiégés és az egészségtelen munkamódszerek miatti magas érzékenységekkel együtt érkezett a „Nagy Lemondás”, ami néhány munkáltatót arra kényszerített, hogy nehéz helyzetben lévő pozíciókat töltsön be.

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Jelenleg „kevesebb a stigma a munkahelyváltással vagy a rövidebb időszakokkal szemben, mint az előző években. A járvány nagy tényező, ami miatt sokan elvesztették az állásukat, elbocsátották őket, vagy sok okból felmondtak. Különösen a jelenlegi szűk munkaerő-piacon a toborzó vezetők megértőbbek az állásukkal kapcsolatos szakadékok vagy az általános változások tekintetében.” (Glassdoor)

Smets (Oxford University) úgy véli, hogy bár némi stigma megmaradhat a munkahely elhagyása miatt egy év alatt, a hagyományos ideális hosszúságú foglalkoztatás körülbelül kérdőjeleződik meg, egy „jelentős hatalmi váltás” közepette a munkáltatók és az alkalmazottak között. De azt is mondja, hogy az új munkáltatónak magyarázatot kell adnia a gyanúsan rövid időtartamra a CV-jében: „A történet kritikus része az, hogy hihetővé tegye, miért az új munka a választott úticél, nem menekülési útvonal.”

Mit „akarnak” a Toborzó Vezetők?

A toborzó vezetők azt akarják tudni, miért akarsz ott lenni, csak hogy némi biztosítékot kapjanak arról, hogy maradsz. Lehet, hogy azt is tudni akarják, hogyan hagytad el az előző munkahelyedet. Magyarázd el, hogyan döntöttél úgy, hogy elhagysz egy korábbi szervezetet, de mégis megszerveztél egy erős átadást és megállapítottál egy távozási dátumot, amely nem hagyta volna cserben a csapatodat – még akkor is, ha csak egy hónap múlva van. Ha ezt meg tudod tenni, akkor képes vagy megbízhatóságot és elkötelezettséget mutatni, még akkor is, ha gyorsan váltasz munkahelyet.

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia #1
Mit "akarnak" a Toborzó Vezetők?
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Ha a munka, amit elhagytál, nagyon különbözik attól, amiért eredetileg jelentkeztél, az rendben van. „Gyakran előfordul, hogy a cégek és a toborzó vezetők nem veszik a fáradtságot, hogy valósághű előzetes nézetet adjanak a munkáról, vagy nem végeznek elég munkát annak tudatában, hogy mennyire ismerik a munkát, és át tudják adni azt az alkalmazottnak. Így az alkalmazott olyan dolgokra számít, amelyek nem azok, és ez teljesen más lesz.”

Vagyis…

Általánosságban véve, ha gyorsan elhagyod a munkát, a „kulcs az, hogy őszinte és kontextust tudj nyújtani”. De azt javasolja, hogy a gyors távozás magyarázatára inkább a pozitív témákra összpontosítsunk, amelyek kapcsolódnak az új szerephez, és ne merüljünk el a korábbi hibák mélyebb elemzésében.

Eltérő tapasztalatok vagy szakmai szünetek

„Ha egy leendő munkaadó olyan múltbeli tapasztalatokról kérdez, amelyekről tudod, hogy nem voltak ideálisak, jobb, ha a beszélgetést diplomáciai módon tartod, és inkább arra összpontosítasz, hogy miért vagy izgatott az új szerep vagy cég miatt. Ami, amit egy álláshoz hozol és amiért izgatott vagy, most számít, és többet jelent egy toborzó vezetőnek, mint ami mögötted maradt.”

Hard skills & Soft skills vs. Kockázat

Egy leendő munkaadót meggyőzni arról, hogy te vagy a megfelelő választás, annak ellenére, hogy egy kicsit ugráltál munkahelyről munkahelyre, végül azon múlik, hisznek-e abban, hogy a képességeid többet nyomnak-e a latban, mint az a kockázat, hogy elhagyod a céget. „A munkaadóknak olyan embert akarnak, akibe befektethetnek, és akik a vállalaton belül és a szerepükben is maradnak és fejlődnek.”

Coachingot vagy Tanácsadást  szeretne kihívásaira? Üzenjen tapasztalt, Vezető pozíciókban dolgozó, Mesterdiplomás  Coachainknak!

hu_HUHungarian

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt

Share This

Share this post with your friends!