Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?

Segíthet a Karrier Coaching? Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?Egy éves szabály???Bár az egyéves szabály továbbra is az optimális karrier és a megfelelő megtalálása szempontjából, vannak jelek arra, hogy nem tekintik már olyan megmásíthatatlannak, mint régen. Valójában a követelmények valamelyest lazulni látszanak még a járvány előtt is, ahogy a munkaerő-piaci trendek megváltoztak.
"

Tovább

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?

Egy éves szabály???

Bár az egyéves szabály továbbra is az optimális karrier és a megfelelő megtalálása szempontjából, vannak jelek arra, hogy nem tekintik már olyan megmásíthatatlannak, mint régen. Valójában a követelmények valamelyest lazulni látszanak még a járvány előtt is, ahogy a munkaerő-piaci trendek megváltoztak.

Kivéve, ha…

Az expertek szerint, ha egy munka valóban borzalmas, gyorsan elhagyható. Csak legyünk felkészülve arra, hogy magyarázzuk meg a gyors váltást a jövőbeli munkaadóknak.

A baby boomerek és az előző generációk általában sokáig egy szervezetben dolgoztak. Az aktuális generációk továbbléptek ebből a gondolkodásmódból. Bár nincsenek egyértelmű adatok annak alátámasztására, hogy a fiatalabb munkavállalók többet ugranak munkahelyről munkahelyre, mint az előző generációk, a legtöbb munkavállaló ma azt várja, hogy karrierje során többször is munkahelyet váltsanak, hogy előrébb lépjenek, új készségeket szerezzenek vagy jobb csomagot kapjanak. A munkahelyváltás bizonyos iparágakban, például a tech területén, gyakoribb.

Segíthet a Karrier Coaching!?

A munkahelyváltás választássá vált, és olyan, amely gyakran többet mond az alkalmazóról, mint a munkavállalóról. A munkavállalók egyre inkább olyan munkahelyeket keresnek, ahol az alkalmazottak jólléte és elkötelezettsége a fontosabb, mint egy ‘rossz’ munkáltatónál maradni. Ez a változás nagymértékben felgyorsult a járvány miatt, amikor a kiégés és az egészségtelen munkamódszerek miatti magas érzékenységekkel együtt érkezett a „Nagy Lemondás”, ami néhány munkáltatót arra kényszerített, hogy nehéz helyzetben lévő pozíciókat töltsön be.

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Jelenleg „kevesebb a stigma a munkahelyváltással vagy a rövidebb időszakokkal szemben, mint az előző években. A járvány nagy tényező, ami miatt sokan elvesztették az állásukat, elbocsátották őket, vagy sok okból felmondtak. Különösen a jelenlegi szűk munkaerő-piacon a toborzó vezetők megértőbbek az állásukkal kapcsolatos szakadékok vagy az általános változások tekintetében.” (Glassdoor)

Smets (Oxford University) úgy véli, hogy bár némi stigma megmaradhat a munkahely elhagyása miatt egy év alatt, a hagyományos ideális hosszúságú foglalkoztatás körülbelül kérdőjeleződik meg, egy „jelentős hatalmi váltás” közepette a munkáltatók és az alkalmazottak között. De azt is mondja, hogy az új munkáltatónak magyarázatot kell adnia a gyanúsan rövid időtartamra a CV-jében: „A történet kritikus része az, hogy hihetővé tegye, miért az új munka a választott úticél, nem menekülési útvonal.”

Mit „akarnak” a Toborzó Vezetők?

A toborzó vezetők azt akarják tudni, miért akarsz ott lenni, csak hogy némi biztosítékot kapjanak arról, hogy maradsz. Lehet, hogy azt is tudni akarják, hogyan hagytad el az előző munkahelyedet. Magyarázd el, hogyan döntöttél úgy, hogy elhagysz egy korábbi szervezetet, de mégis megszerveztél egy erős átadást és megállapítottál egy távozási dátumot, amely nem hagyta volna cserben a csapatodat – még akkor is, ha csak egy hónap múlva van. Ha ezt meg tudod tenni, akkor képes vagy megbízhatóságot és elkötelezettséget mutatni, még akkor is, ha gyorsan váltasz munkahelyet.

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia #1
Mit "akarnak" a Toborzó Vezetők?
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Ha a munka, amit elhagytál, nagyon különbözik attól, amiért eredetileg jelentkeztél, az rendben van. „Gyakran előfordul, hogy a cégek és a toborzó vezetők nem veszik a fáradtságot, hogy valósághű előzetes nézetet adjanak a munkáról, vagy nem végeznek elég munkát annak tudatában, hogy mennyire ismerik a munkát, és át tudják adni azt az alkalmazottnak. Így az alkalmazott olyan dolgokra számít, amelyek nem azok, és ez teljesen más lesz.”

Vagyis…

Általánosságban véve, ha gyorsan elhagyod a munkát, a „kulcs az, hogy őszinte és kontextust tudj nyújtani”. De azt javasolja, hogy a gyors távozás magyarázatára inkább a pozitív témákra összpontosítsunk, amelyek kapcsolódnak az új szerephez, és ne merüljünk el a korábbi hibák mélyebb elemzésében.

Eltérő tapasztalatok vagy szakmai szünetek

„Ha egy leendő munkaadó olyan múltbeli tapasztalatokról kérdez, amelyekről tudod, hogy nem voltak ideálisak, jobb, ha a beszélgetést diplomáciai módon tartod, és inkább arra összpontosítasz, hogy miért vagy izgatott az új szerep vagy cég miatt. Ami, amit egy álláshoz hozol és amiért izgatott vagy, most számít, és többet jelent egy toborzó vezetőnek, mint ami mögötted maradt.”

Hard skills & Soft skills vs. Kockázat

Egy leendő munkaadót meggyőzni arról, hogy te vagy a megfelelő választás, annak ellenére, hogy egy kicsit ugráltál munkahelyről munkahelyre, végül azon múlik, hisznek-e abban, hogy a képességeid többet nyomnak-e a latban, mint az a kockázat, hogy elhagyod a céget. „A munkaadóknak olyan embert akarnak, akibe befektethetnek, és akik a vállalaton belül és a szerepükben is maradnak és fejlődnek.”

Dolgozzunk együtt! Segítünk Karrier Coaching és Karrier Tanácsadás segítségével.
A Motiváció Folyamata, Fogalma és Típusai

A Motiváció Folyamata, Fogalma és Típusai

A motiváció összetett és többrétegű folyamat, amely alapvetően befolyásolja az emberi viselkedést és teljesítményt. A motiváció típusainak és elméleteinek megértése segíthet abban, hogy hatékonyabban tudjuk ösztönözni magunkat és másokat céljaink elérésére. Az egyéni és munkahelyi motiváció fokozása érdekében érdemes figyelembe venni a belső és külső motiváció különböző aspektusait, valamint a különböző motivációs elméletek tanulságait.

Motiváció a Coachingban: Az Eredményes Fejlődés Csúcsa

Motiváció a Coachingban: Az Eredményes Fejlődés Csúcsa

A motiváció a coaching egyik legfontosabb eleme, amely meghatározza az egyén vagy a csapat sikerességét és fejlődését. A motiváció növeléséhez és fenntartásához a coachoknak világos célokat kell kitűzniük, pozitív visszajelzést és elismerést kell adniuk, érdekes és kihívást jelentő feladatokat kell kijelölniük, és személyre szabott megközelítést kell alkalmazniuk.

Executive Coaching Cégeknek: A Karrierfejlesztés Csúcsa

Executive Coaching Cégeknek: A Karrierfejlesztés Csúcsa

Az executive coaching hatékony eszköz a vállalatok és vezetőik számára, hogy elérjék teljes potenciáljukat és növekedést érjenek el. Az executive coaching segít a vezetőknek fejleszteni képességeiket, növelni hatékonyságukat és hozzájárulni a vállalati célok eléréséhez. Ha szeretnéd megtapasztalni az executive coaching előnyeit, érdemes megfontolni egy tapasztalt coach bevonását.

Mentális egészség és a fantasztikus coaching: Út az önfejlesztés és a kiegyensúlyozott élet felé

Mentális egészség és a fantasztikus coaching: Út az önfejlesztés és a kiegyensúlyozott élet felé

A mentális egészség, a mentális jóllét (mental health) nem egy végcél, hanem egy folyamatos utazás. Ebben az utazásban a coaching lehet az iránytűnk, segítve bennünket navigálni az élet kihívásai között, miközben folyamatosan fejlesztjük önmagunkat.

Ne feledjük, hogy a mentális egészség ápolása nem önzőség, hanem önmagunk és környezetünk iránti felelősségvállalás. Amikor mentálisan egészségesek vagyunk, nemcsak mi profitálunk ebből, hanem pozitív hatással vagyunk családunkra, munkahelyünkre és az egész társadalomra.

A coaching egy hatalmas erőforrás lehet ebben a folyamatban. Segíthet felismerni erősségeinket, fejleszteni készségeinket, és kiaknázni teljes potenciálunkat. Legyen szó stresszkezelésről, önbizalom növelésről, vagy egyszerűen csak egy kiegyensúlyozottabb élet kialakításáról, a coaching támogathat bennünket céljaink elérésében.

Klímaváltozás és mentális egészség: Coaching út a reziliencia és munkavállalói jóllét felé

Klímaváltozás és mentális egészség: Coaching út a reziliencia és munkavállalói jóllét felé

A klímaváltozás kihívásai komplex és sokrétű hatást gyakorolnak mentális egészségünkre és munkavállalói jóllétünkre. Coachként egyedülálló lehetőségünk van arra, hogy támogassuk ügyfeleinket – legyenek azok egyének, vezetők vagy szervezetek – ebben a kihívásokkal teli időszakban.

A klímaszorongás, ökogyász és környezeti bűntudat kezelésétől kezdve a reziliencia kiépítésén és a pozitív átkeretezésen át a klímatudatos munkakörnyezet kialakításáig számos területen tudunk értékes támogatást nyújtani. A coaching folyamat során segíthetünk ügyfeleinknek felismerni erősségeiket, fejleszteni megküzdési stratégiáikat, és megtalálni a pozitív cselekvés lehetőségeit.

Vezetői jóllét: A kiegyensúlyozott vezetés

Vezetői jóllét: A kiegyensúlyozott vezetés

A vezetői jóllét nem luxus, hanem alapvető fontosságú mind az egyén, mind a szervezet sikere szempontjából. A coaching egy hatékony eszköz lehet a vezetők támogatásában, hogy megtalálják és fenntartsák az egyensúlyt a magas teljesítmény és a személyes jóllét között.

Vezetői Motiváció – Hogyan segít a Coaching?

Vezetői Motiváció – Hogyan segít a Coaching?

A vezetői motiváció fejlesztése kiemelt szerepben van a szervezetek sikeressége szempontjából. A coaching egy rendkívül hatékony eszköz lehet ebben a folyamatban, mivel személyre szabott, a vezető egyéni helyzetéhez és kihívásaihoz igazodó megoldásokat kínál. A coaching folyamat során a vezető nem csak motivációját növelheti, hanem olyan készségeket és szemléletet sajátíthat el, amelyek hosszú távon is segítik őt a kihívások kezelésében és a folyamatos fejlődésben.

Elvesztettem a motivációmat: Hogyan segíthet a coaching?

Elvesztettem a motivációmat: Hogyan segíthet a coaching?

Ha úgy érzed, hogy elvesztetted a motivációdat, a coaching hatékony eszköz lehet annak visszaszerzésében. Az egyéni megközelítés és a személyre szabott támogatás segít újra megtalálni a szenvedélyt és a céltudatosságot. Lépj kapcsolatba velünk a CoachLab.hu-n, hogy együtt dolgozzunk a motiváció helyreállításán és a sikeres jövő megteremtésén.

Miben segít a Coaching?

Miben segít a Coaching?

A coaching sokkal több, mint pusztán tanácsadás vagy útmutatás; egy átfogó, személyre szabott folyamat, amely az egyének és szervezetek fejlődését szolgálja. Legyen szó személyes célok eléréséről, karrierépítésről vagy a kapcsolatok fejlesztéséről, a coaching jelentős hatást gyakorol az élet különböző területeire, és hozzájárul a hosszú távú sikerhez és jóléthez.

A negatív gondolatok átkeretezése: Út a pozitívabb szemlélet felé

A negatív gondolatok átkeretezése: Út a pozitívabb szemlélet felé

A negatív gondolatok átkeretezése egy hatékony eszköz, amely segíthet pozitívabb, kiegyensúlyozottabb életszemléletet kialakítani. Ez nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyjuk a valós problémákat vagy mindig optimistán tekintünk mindenre. Inkább arról van szó, hogy megtanuljuk rugalmasabban és konstruktívabban kezelni gondolatainkat.

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

Az érzelmi intelligencia és rugalmasság fejlesztése minden szinten javítja az életminőséget és a munkahelyi hatékonyságot. Az érzelmeink pontosabb megértése és kezelése révén jobban navigálhatunk a kihívásokkal teli helyzetekben, és építőbb kapcsolatokat alakíthatunk ki másokkal. Ez a megközelítés segít abban, hogy ne csak reagáljunk az érzelmeinkre, hanem tanuljunk is belőlük, és ezáltal növeljük személyes és szakmai növekedésünket.

Az önmegvalósítás művészete: Hogyan érheted el álmaidat coaching segítségével? #1

Az önmegvalósítás művészete: Hogyan érheted el álmaidat coaching segítségével? #1

Az önmegvalósítás útja nem mindig könnyű, de rendkívül jutalmazó. Bátorítunk minden olvasót, hogy merjen nagyot álmodni, tűzzön ki inspiráló célokat, és kezdje el saját utazását az önmegvalósítás felé.

A CoachLab itt van, hogy támogassa Önt ezen az úton. Képzett coachaink, kipróbált módszereink és személyre szabott megközelítésünk segítségével közelebb kerülhet álmai megvalósításához és egy teljesebb, kielégítőbb élet eléréséhez.

A coaching egyre népszerűbb módszer az érzelmek jobb megértésére és kezelésére

A coaching egyre népszerűbb módszer az érzelmek jobb megértésére és kezelésére

Érzéseink megértése és irányítása nagy erővel ruházhat fel minket. Amikor felismerjük és elfogadjuk őket, az érzelmek értékes útmutatók lehetnek ahelyett, hogy irányíthatatlan erőkké válnának. Ez az érzelmi tudatosság és rugalmasság lényegi vezetői készségek a turbulens világunkban. Megéri időt és erőfeszítést fordítani rá, hogy jobban megértsük az érzelmeinket.

Motiváció és Inspiráció: Hogyan Növelhetjük Csapatunk Hatékonyságát Coachinggal?

Motiváció és Inspiráció: Hogyan Növelhetjük Csapatunk Hatékonyságát Coachinggal?

A hatékonyság növelése érdekében fontos az egyéni fejlődési tervek kidolgozása, a problémamegoldás és konfliktuskezelés fejlesztése, a csapatmunka és együttműködés javítása, valamint a folyamatos tanulás és fejlődés ösztönzése. A coaching tehát nem csupán egy eszköz, hanem egy átfogó megközelítés, amely hosszú távon segít a csapatoknak és a szervezeteknek a siker elérésében.

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

A jövőben várhatóan tovább nő az igény a vezető coachingra, mivel a vállalatok egyre inkább elismerik értékét, és a vezetők is felismerik előnyeit karrierjük és személyes fejlődésük szempontjából. A technológia fejlődése pedig új módokat nyit meg a virtuális és online coaching számára.

A vezető coaching hatékony és szükséges eszköz minden vezető és vállalat számára, amely növekedni és sikeressé válni szeretne a versenypiacokon. Akár tapasztalt, akár kezdő vezető vagy, az executive coaching segíthet optimalizálni képességeidet és készségeidet, hogy a lehető legjobb vezető lehess.

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

A személyre szabott, hosszú távú és bizalmi kapcsolaton alapuló coaching rendkívül értékes az értékesítési területen. Segít kialakítani egy piacvezető, kimagasló értékesítési csapatot azáltal, hogy a legjobbat hozza ki az egyes értékesítőkből, kezeli gyengeségeiket és optimalizálja erősségeiket. Egy ilyen coaching program befektetés, amely sokszorosan megtérül az értékesítés javuló teljesítményében és a növekvő bevételekben.

Összefoglalva, a coaching az értékesítésben kiemelt fontosságú a csapatok készségeinek fejlesztésében, motivációjának növelésében és a szervezeti kultúra erősítésében. Azok a vállalatok, amelyek befektetnek az értékesítési coaching programokba, versenyelőnyre tesznek szert a piacon.

Vezetői coaching 2024: A szakmai fejlődés kulcsa a 2024-es munkaerőpiacon

Vezetői coaching 2024: A szakmai fejlődés kulcsa a 2024-es munkaerőpiacon

Ha készen áll a következő lépésre, hogy kiváló vezető legyen, de bizonytalan a hogyanban, a vezetői coaching Önnek szól. Egy coachcsal (pl.: CoachLab )való munka nem csak a jövőjébe való befektetés. Elkötelezettség a növekedés, fejlődés és a legjobb önmaga felé törekvés mellett. És Ön ezt megérdemli.

A vezetői coaching révén fejlesztheti önismeretét, felismerheti rejtett potenciálját, és előreléphet karrierjében. Ez a befektetés nemcsak szakmai sikereket hozhat, hanem személyes elégedettséget és önbizalmat is. 2024-ben, amikor a munkaerőpiac gyorsan változik, a vezetői coaching az az eszköz, amely segíthet Önnek nemcsak lépést tartani, hanem élére állni a változásoknak.

hu_HUHungarian

Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt

Share This

Share this post with your friends!