¿Cuál es la duración mínima de un empleo? ¿Existe un periodo mínimo de permanencia en un empleo?

Segíthet a Karrier Coaching? Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni? Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia?Egy éves szabály???Bár az egyéves szabály továbbra is az optimális karrier és a megfelelő megtalálása szempontjából, vannak jelek arra, hogy nem tekintik már olyan megmásíthatatlannak, mint régen. Valójában a követelmények valamelyest lazulni látszanak még a járvány előtt is, ahogy a munkaerő-piaci trendek megváltoztak.

Escrito por: Rob - CoachLab.hu

"

Seguir leyendo

¿Cuál es la duración mínima de un empleo? ¿Existe un periodo mínimo de permanencia en un empleo?

¿Una norma anual?

Bár az egyéves szabály továbbra is az optimális karrier és a megfelelő megtalálása szempontjából, vannak jelek arra, hogy nem tekintik már olyan megmásíthatatlannak, mint régen. Valójában a követelmények valamelyest lazulni látszanak még a járvány előtt is, ahogy a munkaerő-piaci trendek megváltoztak.

Kivéve, ha…

Az expertek szerint, ha egy munka valóban borzalmas, gyorsan elhagyható. Csak legyünk felkészülve arra, hogy magyarázzuk meg a gyors váltást a jövőbeli munkaadóknak.

A baby boomerek és az előző generációk általában sokáig egy szervezetben dolgoztak. Az aktuális generációk továbbléptek ebből a gondolkodásmódból. Bár nincsenek egyértelmű adatok annak alátámasztására, hogy a fiatalabb munkavállalók többet ugranak munkahelyről munkahelyre, mint az előző generációk, a legtöbb munkavállaló ma azt várja, hogy karrierje során többször is munkahelyet váltsanak, hogy előrébb lépjenek, új készségeket szerezzenek vagy jobb csomagot kapjanak. A munkahelyváltás bizonyos iparágakban, például a tech területén, gyakoribb.

Segíthet a Orientación profesional!?

A munkahelyváltás választássá vált, és olyan, amely gyakran többet mond az alkalmazóról, mint a munkavállalóról. A munkavállalók egyre inkább olyan munkahelyeket keresnek, ahol az alkalmazottak jólléte és elkötelezettsége a fontosabb, mint egy ‘rossz’ munkáltatónál maradni. Ez a változás nagymértékben felgyorsult a járvány miatt, amikor a kiégés és az egészségtelen munkamódszerek miatti magas érzékenységekkel együtt érkezett a „Nagy Lemondás”, ami néhány munkáltatót arra kényszerített, hogy nehéz helyzetben lévő pozíciókat töltsön be.

¿Cuál es la duración mínima de un empleo? ¿Existe un periodo mínimo de permanencia en un empleo?
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Jelenleg „kevesebb a stigma a munkahelyváltással vagy a rövidebb időszakokkal szemben, mint az előző években. A járvány nagy tényező, ami miatt sokan elvesztették az állásukat, elbocsátották őket, vagy sok okból felmondtak. Különösen a jelenlegi szűk munkaerő-piacon a toborzó directivos megértőbbek az állásukkal kapcsolatos szakadékok vagy az általános változások tekintetében.” (Glassdoor)

Smets (Oxford University) úgy véli, hogy bár némi stigma megmaradhat a munkahely elhagyása miatt egy év alatt, a hagyományos ideális hosszúságú foglalkoztatás körülbelül kérdőjeleződik meg, egy „jelentős hatalmi váltás” közepette a munkáltatók és az alkalmazottak között. De azt is mondja, hogy az új munkáltatónak magyarázatot kell adnia a gyanúsan rövid időtartamra a CV-jében: „A történet kritikus része az, hogy hihetővé tegye, miért az új munka a választott úticél, nem menekülési útvonal.”

Mit „akarnak” a Toborzó Vezetők?

A toborzó vezetők azt akarják tudni, miért akarsz ott lenni, csak hogy némi biztosítékot kapjanak arról, hogy maradsz. Lehet, hogy azt is tudni akarják, hogyan hagytad el az előző munkahelyedet. Magyarázd el, hogyan döntöttél úgy, hogy elhagysz egy korábbi szervezetet, de mégis megszerveztél egy erős átadást és megállapítottál egy távozási dátumot, amely nem hagyta volna cserben a csapatodat – még akkor is, ha csak egy hónap múlva van. Ha ezt meg tudod tenni, akkor képes vagy megbízhatóságot és elkötelezettséget mutatni, még akkor is, ha gyorsan váltasz munkahelyet.

Meddig célszerű minimum egy munkahelyen maradni Van egy minimális időtartam, ameddig egy munkahelyen kell maradnia #1Mit "akarnak" a Toborzó Vezetők?
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

Ha a munka, amit elhagytál, nagyon különbözik attól, amiért eredetileg jelentkeztél, az rendben van. „Gyakran előfordul, hogy a cégek és a toborzó vezetők nem veszik a fáradtságot, hogy valósághű előzetes nézetet adjanak a munkáról, vagy nem végeznek elég munkát annak tudatában, hogy mennyire ismerik a munkát, és át tudják adni azt az alkalmazottnak. Így az alkalmazott olyan dolgokra számít, amelyek nem azok, és ez teljesen más lesz.”

Vagyis…

Általánosságban véve, ha gyorsan elhagyod a munkát, a „kulcs az, hogy őszinte és kontextust tudj nyújtani”. De azt javasolja, hogy a gyors távozás magyarázatára inkább a pozitív témákra összpontosítsunk, amelyek kapcsolódnak az új szerephez, és ne merüljünk el a korábbi hibák mélyebb elemzésében.

Eltérő tapasztalatok vagy szakmai szünetek

„Ha egy leendő munkaadó olyan múltbeli tapasztalatokról kérdez, amelyekről tudod, hogy nem voltak ideálisak, jobb, ha a beszélgetést diplomáciai módon tartod, és inkább arra összpontosítasz, hogy miért vagy izgatott az új szerep vagy cég miatt. Ami, amit egy álláshoz hozol és amiért izgatott vagy, most számít, és többet jelent egy toborzó vezetőnek, mint ami mögötted maradt.”

Hard skills & Soft skills vs. Kockázat

En leendő munkaadót meggyőzni arról, hogy te vagy a megfelelő választás, annak ellenére, hogy egy kicsit ugráltál munkahelyről munkahelyre, végül azon múlik, hisznek-e abban, hogy a képességeid többet nyomnak-e a latban, mint az a kockázat, hogy elhagyod a céget. „A munkaadóknak olyan embert akarnak, akibe befektethetnek, és akik a vállalaton belül és a szerepükben is maradnak és fejlődnek.”

Dolgozzunk együtt! Segítünk Karrier Coaching és Karrier Tanácsadás segítségével.
3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet /Forrás: Susan David - 2016./ Az érzelmek hatékony kezelése fontos vezetői készség. Az érzelmek megnevezése — amit a pszichológusok címkézésnek hívnak — fontos első lépés ezek hatékony kezelésében. Azonban ez...

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé Egy vállalat sikere nagymértékben függ vezetőinek képességeitől, hogy inspirálják és vezessék csapataikat a kitűzött célok felé. Azonban a vezetői pozíció gyakran komoly kihívásokkal és nyomással jár. Itt...

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben? Az értékesítés a legtöbb vállalat kiemelt fontosságú tevékenysége, amely közvetlenül befolyásolja a bevételeket és a nyereséget. Egy hatékony értékesítési csapat elengedhetetlen a vállalati növekedéshez és sikerhez. Azonban...

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching Mi az a befogadás? A befogadás (vagy inklúzió) egy olyan szemléletmód és gyakorlat, amely minden egyes ember egyediségét és értékét elismeri és tiszteletben tartja. Az inkluzív környezetben mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a...

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere a Turbulens Időkben A 21. század üzleti környezete olyan, mint egy állandóan mozgó célpont. Globális versenytársak, technológiai ugrások, változó fogyasztói igények - a kihívások listája végtelen. És sehol sem...

Síndrome de Burnout: síntomas, causas y soluciones

Síndrome de Burnout: síntomas, causas y soluciones

Síndrome de Burnout: síntomas, causas y soluciones Introducción El ritmo acelerado de la vida moderna y las crecientes exigencias del lugar de trabajo empujan cada vez a más personas hacia el burnout. El burnout puede asociarse no sólo a síntomas mentales, sino también físicos, y puede...

es_ESSpanish

Pínchalo en Pinterest

Compartir

Compartir

¡Comparte este post con tus amigos!