Séta Coaching – Lépj ki a komfortzónádból!

A séta coaching egy remek lehetőség arra, hogy kilépj a hagyományos coaching terekből és új utakra lépj az önismeretben, fejlődésben. Használd ki a természet adta erőforrásokat és kombináld azokat egy profi coach támogatásával a maximális eredmény és átalakulás érdekében! Lépj ki a komfortzónádból, és fedezd fel ezt az izgalmas új coaching világot!

Written by: Rob - CoachLab.hu

"

Read more

Séta Coaching – Lépj ki a komfortzónádból!

Hányszor fordult már elő, hogy úgy érezted, belefáradtál az irodai négy fal közé szorulni? A folyamatos ülés, a mesterséges világítás és a bezártság érzése lelassítja a kreativitást és akadályozza a tiszta gondolkodást. Ilyenkor érdemes kilépni a komfortzónából és felfrissülni egy séta coaching alkalommal.

Mi is pontosan a séta coaching?

A séta coaching egy innovatív coaching módszer, amely a hagyományos ülő beszélgetés helyett a szabad levegőn, séta közben zajlik. A coach és ügyfél együtt sétálnak, miközben folytatják a coaching beszélgetést a kívánt témában. Ez a forma remek lehetőséget nyújt arra, hogy összekapcsoljuk a testmozgást a mentális jólléttel.

séta coaching
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

A séta coaching számos előnnyel jár mind a coach, mind az ügyfél számára. Lássuk, miért olyan hatékony ez a módszer!

Felszabadító környezet Amikor kilépünk a négy fal közül, az elménk is kitárul. A séta közben érkező friss levegő és természetes fény stimulálja az agyat. A külső környezet változásai folyamatosan új ingereket adnak, ami serkenti a kreativitást és az innovatív gondolkodást. Az irodában gyakran tapasztalható „beltéri szindróma” ellenben tompíthatja a gondolkodást.

Aktív testtartás A séta során aktív testtartást veszünk fel, ami pozitívan hat az energiaszintre és a lelkiállapotra. A testmozgás növeli az endorfinok termelődését, így vidámabb és motiváltabb hangulatba kerülünk. Ez elősegíti az elakadások feloldását és a megoldások megtalálását.

Többdimenziós kommunikáció A séta lehetővé teszi a testbeszéd, arckifejezések és gesztusok gazdagabb használatát, szemben a hagyományos ülő coaching helyzettel. Ez fokozza a kommunikáció hatékonyságát és több réteget ad hozzá a beszélgetéshez.

Tudatalatti felszabadítás A séta ritmikus mozgása és a környezetváltozás hozzájárul a tudatalatti felszabadításához. Így a mélyen gyökerező blokkok és korlátok könnyebben felszínre kerülhetnek, lehetővé téve azok feloldását.

Fókuszált figyelem A séta közben mind a coach, mind az ügyfél jobban tud fókuszálni egymásra és a beszélgetésre. Kevesebb a külső zavaró tényező, mint egy irodában vagy kávézóban lennénk.

Mikor érdemes séta coachingot választani?

A séta coaching különösen ajánlott olyan helyzetekben, amikor újfajta nézőpontokra, kreatív megoldásokra vagy személyes átalakulásra van szükség. Például:

 • Karrier vagy pálya váltásnál
 • Vállalkozásindításnál vagy üzletfejlesztésnél
 • Életcélok és értékek meghatározásánál
 • Önbizalom és magabiztosság növelésénél
 • Stressz és szorongások kezelésénél
 • Kreativitás és innováció fokozásához
 • Tudatosság és jelenléti készségek fejlesztésénél

A séta coaching remek választás lehet, ha szeretnéd kitörni a megszokott kerékvágásból és felfrissíteni a perspektívádat. A mozgás és a természetközeliség egyesítése a coaching folyamattal egy tartós és mélyreható élményt nyújt az önismerethez és fejlődéshez.

Lépj ki a komfortzónádból, és lépj be egy izgalmas új coaching világba! Próbáld ki a séta coachinggal a CoachLabnál, és tapasztald meg a szabad gondolkodás és megújulás felszabadító erejét!

séta coaching 2
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

A séta coaching gyakorlati szempontjai

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod a séta coachinggal kapcsolatos élményeket, néhány praktikus szempont figyelembe vétele ajánlott az optimális eredmény érdekében.

Helyszín kiválasztása Fontos, hogy olyan útvonalat válasszunk, amely alkalmas a zavartalan, folyamatos sétára és beszélgetésre. Lehetőleg csendes, természetközeli környezetet keressünk, kevés zavaróforrással, mint az autóforgalom vagy tömeges gyalogosforgalom. Jó választás lehet egy park, erdei ösvény vagy akár egy nyugodt utcák által határolt városrész is.

Öltözet és felszerelés A kényelmes, praktikus ruházat és cipő elengedhetetlen a séta coachinghoz. Öltözzünk az aktuális időjárásnak megfelelően, hogy a hőmérséklet ne okozzon kellemetlenséget. Ha szükséges, vigyünk magunkkal kiegészítőket, mint széldzseki, napszemüveg vagy kulacsot. A jegyzeteléshez praktikus egy kis noteszt és tollat is vinni.

Tempó és távolság Menet közben figyeljünk a tempónkra és a megtett távolságra. A séta coaching optimális tempója egy kényelmes gyaloglási sebesség, de igazítsuk a ritmusunkat a résztvevők igényeihez. Általában egy 45-90 perces, 2-5 km-es séta ideális egy coaching ülés keretei között.

Állomások és szünetek Ha hosszabb coaching sétát tervezünk, érdemes néhány rövid álló vagy pihenőállomást is beiktatni. Ez lehetőséget ad a mélyebb beszélgetésre, jegyzetelésre vagy egyszerűen a környezet élvezetére. Egy parkbéli pad, kilátópont vagy akár egy árnyékos fa is megfelelő lehet erre a célra.

Hangulati elemek A séta közben érdemes tudatosan figyelni és kiemelni a hangulati elemeket, mint az időjárás változásait, növényzetet, állatokat vagy épített környezetet. Ezek gyakran szolgálhatnak metaforákkal, példákkal vagy inspirációkkal a coaching témához kapcsolódóan.

Összegzés és következő lépések A séta végén hagyjunk kellő időt az élmények, felismerések és következtetések összegzésére. Határozzuk meg a következő lépéseket, feladatokat, hogy fenntartsuk a haladást és átültessük a gyakorlatba a coaching séta gyümölcseit.

Légy nyitott és élvezd a pillanatot! Ha első alkalommal próbálod ki a séta coachinggal, légy nyitott és fogadd el azt úgy, ahogy jön. Engedd el az előzetes elvárásokat, és merülj el teljesen a jelenlegi pillanatban és élményben. Gyakorlás és nyitottság révén egyre inkogóbbá válik ez a módszer, és megtapasztalhatod a szabad gondolkodás és önfejlesztés különleges erejét.

A séta coaching egy remek lehetőség arra, hogy kilépj a hagyományos coaching terekből és új utakra lépj az önismeretben, fejlődésben. Használd ki a természet adta erőforrásokat és kombináld azokat egy profi coach támogatásával a maximális eredmény és átalakulás érdekében! Lépj ki a komfortzónádból, és fedezd fel ezt az izgalmas új coaching világot!

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet /Forrás: Susan David - 2016./ Az érzelmek hatékony kezelése fontos vezetői készség. Az érzelmek megnevezése — amit a pszichológusok címkézésnek hívnak — fontos első lépés ezek hatékony kezelésében. Azonban ez...

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé Egy vállalat sikere nagymértékben függ vezetőinek képességeitől, hogy inspirálják és vezessék csapataikat a kitűzött célok felé. Azonban a vezetői pozíció gyakran komoly kihívásokkal és nyomással jár. Itt...

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben? Az értékesítés a legtöbb vállalat kiemelt fontosságú tevékenysége, amely közvetlenül befolyásolja a bevételeket és a nyereséget. Egy hatékony értékesítési csapat elengedhetetlen a vállalati növekedéshez és sikerhez. Azonban...

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching Mi az a befogadás? A befogadás (vagy inklúzió) egy olyan szemléletmód és gyakorlat, amely minden egyes ember egyediségét és értékét elismeri és tiszteletben tartja. Az inkluzív környezetben mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a...

Business Coaching: The SME Challenge and Secret Weapon

Business Coaching: The SME Challenge and Secret Weapon

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere a Turbulens Időkben A 21. század üzleti környezete olyan, mint egy állandóan mozgó célpont. Globális versenytársak, technológiai ugrások, változó fogyasztói igények - a kihívások listája végtelen. És sehol sem...

Burnout Syndrome: Symptoms, Causes and Solutions

Burnout Syndrome: Symptoms, Causes and Solutions

Burnout Szindróma: Tünetek, Okok és Megoldások Bevezetés A modern élet gyors üteme és a munkahelyi követelmények fokozódása egyre több embert sodor a burnout szindróma, vagyis a kiégés felé. A kiégés nem csupán mentális, hanem fizikai tünetekkel is járhat, és jelentős...

Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

Avoiding burnout in business: how to stay healthy and productive

A kiégés elkerülése az üzleti életben: Hogyan maradhatunk egészségesek és produktívak A CoachLab.hu Executive Coachaként örömömre szolgál, hogy megoszthatom Önnel a kiégés elkerülésére vonatkozó tanácsaimat és tapasztalataimat. A modern üzleti világban a folyamatos...

en_USEnglish

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!