Motiváció az Értékesítésben – Sales Coaching Ülés

Az alábbi téma egy Sales Coaching beszélgetés nagyon leegyszerűsített és lerövidített változata. Egy esettanulmányon keresztül egy minta ahhoz, hogy segítsen megérteni pár alapvető dolgot egy coach működésével és támogató munkájával kapcsolatban.Erika, a sikeres értékesítő, úgy érzi, hogy nagyon demotivált, elveszítette a motiváltságát. Munkája már nem tölti el őt annyi örömmel és elköteleződéssel, mint korábban. Ezért felkeresi Zoltánt, a sales coachot, akinek a segítségével Erika szeretné visszanyerni a motivációját és a munkájába vetett elköteleződését.
"

Tovább

Motiváció az Értékesítésben – Sales Coaching Ülés – Esettanulmány

Beszélgetés a Sales Coachcsal a motiváció növelése érdekében

Bevezetés

Az alábbi téma egy Sales Coaching beszélgetés nagyon leegyszerűsített és lerövidített változata. Egy esettanulmányon keresztül egy minta ahhoz, hogy segítsen megérteni pár alapvető dolgot egy coach működésével és támogató munkájával kapcsolatban.

A valóságban legtöbbször nem ilyen egyszerű a probléma és főleg nem a probléma háttere és megoldása. A jó átláthatóság kedvéért Erika a coachee csak egy megoldásra jut a sales coachcsal folytatott ülés alatt. Ez csak egy nagyon kicsi mintavételezése egy coaching ülésnek…

Erika, a sikeres értékesítő, úgy érzi, hogy nagyon demotivált, elveszítette a motiváltságát. Munkája már nem tölti el őt annyi örömmel és elköteleződéssel, mint korábban. Ezért felkeresi Zoltánt, a sales coachot, akinek a segítségével Erika szeretné visszanyerni a motivációját és a munkájába vetett elköteleződését.

Először részekre bontva a leírás és lépései, majd maga a sales coaching, az ülés, a beszélgetés található, hasonló logika és gondolatmenet mentén.

A helyzet felvázolása

  Erika elmondja Zoltánnak, hogy milyen nehézségekkel szembesül munkájában nap mint nap. Elmeséli, hogy a tervszámok és egyéb célkitűzések folyamatos nyomása, a versenyhelyzet, a visszautasítások és a sikertelen tárgyalások, a gyakori nemet mondás lekicsinylik a munkájának örömét és elégedettség érzését. Emellett a magánéletbeli stressz és a munka-magánélet egyensúly hiánya is hozzájárul a demotiváltságához.

  A probléma megértése

  Zoltán kérdéseket tesz fel Erika számára, hogy jobban megérthesse a helyzetét és a problémáit. Megkérdezi tőle, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé, milyen eredményeket ért el eddig, és milyen nehézségekkel szembesült. Emellett érdeklődik Erika értékei, hitrendszere és motivációs tényezői után is, hogy jobban megértse, mi hajtja őt a munkájában.

  A célkitűzés

  Zoltán segít Erika számára, hogy meghatározza a céljait, amik a motivációjának növelését szolgálják. Ezek a célok lehetnek például, hogy növelje a munkájában érzett elégedettségét, jobban kiegyensúlyozza a munkát és a magánéletet, vagy hogy fejlessze a kapcsolattartási képességeit az ügyfelekkel.

  A lehetőségek felmérése

   Zoltán és Erika közösen felmérnek minden olyan lehetőséget, ami segítheti Erika motivációjának növelését. Ezek lehetnek például új eladási stratégiák, új piacok felkutatása, ügyfélkapcsolatok ápolása, vagy akár szakmai továbbképzések.

   A cselekvési terv kidolgozása

   Zoltán segít Erika számára, hogy kidolgozza a saját cselekvési tervét, ami a motivációjának növelését szolgálja. A terv tartalmazza a célkitűzéseket, a lehetőségeket, a lépéseket, és a határidőket is. Emellett Zoltán segít Erika számára, hogy meghatározza azt is, milyen erőforrásokra lesz szüksége a cselekvési terv végrehajtásához.

   A cselekvési terv végrehajtása

    Erika elkezdi végrehajtani a cselekvési tervét, és Zoltán folyamatosan támogatja őt ebben. Zoltán segít neki, hogy megoldja a felmerülő nehézségeket, és motiválja őt, hogy folytassa a terv végrehajtását.

    A haladás monitorozása

     Zoltán folyamatosan monitorozza Erika haladását a cselekvési terv végrehajtásában, és visszajelzést ad neki a teljesítményéről. Emellett segít neki, hogy felismerje a sikereit, és megerősítse a motivációját.

     A tanultak integrálása

      Ahogy Erika halad a cselekvési terv végrehajtásában, Zoltán segít neki, hogy integrálja a tanultakat a mindennapi munkájába. Ezzel biztosítja, hogy a motivációja tartós legyen, és ne csak egy rövid távú jelenség.

      Összefoglalás

      A sales coaching segítségével Erika sikeresen visszanyerte a motiváltságát és a munkájába vetett elköteleződést. Zoltán segített neki, hogy meghatározza a céljait, felmérje a lehetőségeket, kidolgozza a cselekvési tervet, végrehajtsa azt, és monitorozza a haladását. Emellett folyamatosan támogatta őt, és segített neki, hogy integrálja a tanultakat a mindennapi munkájába.

      Motiváció az Értékesítésben
      • Facebook
      • Twitter
      • LinkedIn
      • Pinterest
      • Gmail
      • Blogger
      Motiváció az Értékesítésben

      Az Esettanulmány

      Leegyszerűsítve, hogy néz ki egy ilyen sales coaching ülés, a beszélgetés a coachee, azaz az ügyfél (Erika) és a Sales Coach (Zoltán) között?

      A beszélgetést a fentiek mentén, hasonlóan lépésekre bontom segítve a logikai megértést

      Bevezetés

      Erika: Szia Zoltán, köszönöm, hogy időt szánsz rám. Úgy érzem, elvesztettem a motivációmat az értékesítésben, és szeretném, ha segítenél nekem visszanyerni azt.

      Zoltán: Szia Erika, örülök, hogy megkerestél. Elmondhatod, mi történt pontosan, és mi okozza a demotiváltságot?

      A helyzet felvázolása:

       Erika: Néhány hónapja nem tudom elérni a célkitűzéseimet, és ez nagyon lehangol. Emellett a napi rutin is unalmassá vált, és nem érzem, hogy valami újat vagy izgalmasat csinálok.

       Zoltán: Értem. Elmondhatod, mi történik, amikor nem érzed, hogy elérted a célkitűzéseidet? Hogyan érzed magad?

       Erika: Frusztrált leszek, és úgy érzem, hogy semmire sem vagyok jó. Elkezdem kételkedni a képességeimben, és attól félek, hogy nem leszek képes ismét sikeres lenni.

       Zoltán: Köszönöm, hogy megosztottad ezt velem. Szerinted mi okozza ezt az érzést?

       Erika: Nem biztos, hogy tudom az okát. Talán az, hogy nem tudom elérni a célkitűzéseimet, vagy talán az, hogy nem érzem, hogy valami újat vagy izgalmasat csinálok.

       A cél megfogalmazása:

        Zoltán: Érdekes. Hogyan hatna rád, ha visszanyernéd a motivációdat, és ismét élveznéd az értékesítést?

        Erika: Nagyon jól érzném magam, és úgy érzném, hogy ismét céljaim vannak, és valami izgalmasat csinálok.

        Zoltán: Jó. Hogyan képzeled el, hogy ezt elérheted? Mi lenne a célod ebben a helyzetben?

        Erika: A célom, hogy visszanyerjem a motivációmat, és ismét élvezzem az értékesítést. Szeretném, ha újra bíznék a képességeimben, és el tudnám érni a célkitűzéseimet, sőt ismét túlteljesítenék.

        Zoltán: Jól hangzik. Hogyan tudnál lépéseket tenni e cél elérése felé?

        A lehetőségek felderítése:

         Erika: Talán új stratégiákat kellene kipróbálnom, vagy új piacokat kellene felkutatnom. Vagy talán továbbképzésekre kellene járnom, hogy fejlesszem a képességeimet.

         Zoltán: Jó ötletek. Mi lenne az első lépés ezek közül, amit megtennél?

         Erika: Talán a továbbképzésekkel kezdenék, hogy fejlesszem a képességeimet, és új stratégiákat tanuljak meg.

         Zoltán: Jó. Hogyan tudnád ezt a lépést megvalósítani?

         Erika: Kutatni fogok továbbképzésekkel kapcsolatban, és kiválasztok néhányat, amelyekre rám illenek. Majd beiratkozom legalább egyre, és elkezdek újra tanulni.

         A lépések meghatározása:

          Zoltán: Jól van. Mi lesz a következő lépés, miután elvégezted a továbbképzést?

          Erika: Majd kipróbálom az új stratégiákat, és lassan beépítem őket a napi rutinomba.

          Zoltán: Jó. Hogyan tudod ezt a folyamatot monitorozni, és biztosítani, hogy a célod felé haladsz?

          Erika: Hetente fogok visszatekinteni az elért eredményeimre, és megvizsgálom, hogy az új stratégiák hatékonyak-e. Ha szükséges, akkor tovább finomítom őket, vagy újakat próbálok ki.

          Zoltán: Kitűnő. Érzed, hogy ez a terv segíthet neked visszanyerni a motivációdat, és ismét élvezned az értékesítést?

          Erika: Igen, hiszem, és úgy érzem, hogy ez a terv segíteni fog nekem.

          Összefoglalás:

          Zoltán: Jól van, Erika. Örülök, hogy találkozhattunk, és beszélgethettünk a helyzetedről. Úgy tűnik, hogy tisztában vagy a céljaiddal, és tudod, hogyan érheted el azt. Ha kell, bármikor visszatérhetsz hozzám, és együtt folytathatjuk a coachingot. Köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataidat, és bízom benne, hogy visszanyerhed a motivációdat, és ismét élvezed az értékesítést.

          Ha ön is ilyen vagy hasonló megoldandó helyzetekkel küzd, melyre nem találja a legmegfelelőbb megoldást, vagy nem tud elég hatékonyan és gyorsan haladni a megoldása és a célja írányába és ebben támogatásra van szüksége, keressen bizalommal minket, szívesen segítjük Önt is és támogatjuk sikere, útja és célja megvalósításában és mielőbbi elérésében. CoachLab.

          Kapcsolatfelvétel velünk:

          Gyakori kérdések (GyIK / FAQ)

          FAQ: Motivációról, demotivációról az értékesítésben

          Mi a motiváció szerepe az értékesítésben?

          A motiváció alapvető fontosságú az értékesítésben. Segít az értékesítőknek elérni céljaikat, jobb teljesítményt nyújtani, és örömöt érezni a munkájukban.

          Mi okozhatja az értékesítők demotiváltságát?

          Az értékesítők demotiváltságát sok tényező okozhatja, például a célok túl magas vagy túl alacsony kitűzése, a rossz kommunikáció, a negatív visszajelzések, a stressz, vagy akár a személyes problémák is.

          Hogyan segíthet egy sales coach az értékesítők motivációjának növelésében?

          Egy sales coach segíthet az értékesítők motivációjának növelésében, ha megtanítja őket a célkitűzésre, a pozitív gondolkodásmódra, a kommunikációra, a stresszkezelésre, és egyéb képességekre, amelyek segítik őket a munkájukban.

          Milyen technikákat alkalmazhat egy sales coach a motiváció növelése érdekében?

          Egy sales coach számos technikát alkalmazhat a motiváció növelése érdekében, például a célkitűzést, a pozitív erősítést, a visszajelzéseket, a role-playt, a tanulási lehetőségeket, és egyéb motivációs eszközöket.

          Mennyire fontos a kommunikáció a motiváció növelése érdekében?

          A kommunikáció nagyon fontos a motiváció növelése érdekében, mert segít az értékesítőknek jobban megérteni a célokat, a várakozásokat, és a visszajelzéseket, ami segít nekik jobb teljesítményt nyújtani.

          Mennyire fontos a célkitűzés a motiváció növelése érdekében?

          A célkitűzés nagyon fontos a motiváció növelése érdekében, mert segít az értékesítőknek tisztán látni, mit szeretnének elérni, és miért fontos számukra.

          Hogyan segíthet egy sales coach az értékesítők személyes problémáinak kezelésében?

          Egy sales coach segíthet az értékesítők személyes problémáinak kezelésében, ha megtanítja őket a stresszkezelésre, a munka-élet egyensúlyára, és egyéb stratégiákra, amelyek segítik őket a személyes problémáik kezelésében.

          Hogyan segíthet egy sales coach az értékesítők önbizalomának növelésében?

          Egy sales coach segíthet az értékesítők önbizalomának növelésében, ha megtanítja őket a pozitív gondolkodásmódra, a sikerek ünneplésére, és egyéb stratégiákra, amelyek segítik őket az önbizalom növelésében.

          Mennyire fontos a visszajelzés a motiváció növelése érdekében?

          A visszajelzés nagyon fontos a motiváció növelése érdekében, mert segít az értékesítőknek jobban megérteni, hogy mit csinálnak jól, és mit kellene javítaniuk.

          Hogyan segíthet egy sales coach az értékesítők stresszkezelésében?

          Egy sales coach segíthet az értékesítők stresszkezelésében, ha megtanítja őket a stresszkezelési technikákra, például a mély lélegzésre, a meditációra, a testmozgásra, és egyéb stratégiákra, amelyek segítik őket a stressz kezelésében.

          Coachingot vagy Tanácsadást  szeretne kihívásaira? Üzenjen tapasztalt, Vezető pozíciókban dolgozó, Mesterdiplomás  Coachainknak!

          hu_HUHungarian

          Pin It on Pinterest

          Ossza meg ezt

          Share This

          Share this post with your friends!