Le coaching en tant que prestation : un outil efficace pour le développement des employés

A coaching juttatásként való alkalmazása nem csupán egy trend, hanem egy olyan stratégiai eszköz, amely hosszú távon pozitív hatással van a vállalatok sikerére és a munkavállalók elégedettségére. A fent említett példák is bizonyítják, hogy a coaching programok bevezetése jelentősen hozzájárul a szervezeti kultúra fejlesztéséhez, az innováció ösztönzéséhez, és a vállalati célok eléréséhez.A coaching juttatásként, vagyis a coaching mint juttatás a vállaltoktól a dolgozóik számára egyre népszerűbbé válik a vállalatok és a dolgozók körében is, már Magyarországon is. Ez a módszer nem csak a dolgozók egyéni fejlődését támogatja, hanem a vállalati eredményességet is jelentősen növelheti.

Écrit par : Rob - CoachLab.hu

"

En savoir plus

Le coaching en tant que prestation : un outil efficace pour le développement des employés

A coaching juttatásként, vagyis a coaching mint juttatás a vállaltoktól a dolgozóik számára egyre népszerűbbé válik a vállalatok és a dolgozók körében is, már Magyarországon is. Ez a módszer nem csak a dolgozók egyéni fejlődését támogatja, hanem a vállalati eredményességet is jelentősen növelheti. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan alkalmazzák a coachingot juttatásként, mely cégek használják ezt a módszert Magyarországon, és milyen eredményeket értek el vele.

Mi is az a Coaching?

A coaching egy olyan fejlesztő folyamat, amely során a coach és a kliens közösen dolgozik a kliens személyes és szakmai céljainak elérésén. A coaching különböző formákban létezhet, beleértve az egyéni coachingot, a csoportos coachingot és a vezetői coachingot. Ez a módszer lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy jobban megértsék saját erősségeiket, fejlesszék készségeiket, és hatékonyabban kezeljék a kihívásokat.

Mely Cégek Alkalmazzák a Coachingot Juttatásként Magyarországon? – Néhány példa

1. CoachLab

A CoachLab az egyik vezető vállalat Magyarországon, amely kifejezetten a coaching szolgáltatásokra specializálódott. Nem csak egyéni és csoportos coachingot nyújtanak, hanem développement du leadershipi programokat is kínálnak. Tapasztalatuk szerint a coaching jelentősen hozzájárul a vezetők és a csapatok hatékonyságának növeléséhez, és hosszú távon pozitív hatást gyakorol a vállalati kultúrára is​.

Coaching Juttatásként CoachLab
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogueur
Coaching Juttatásként CoachLab

2. Deloitte Magyarország

A Deloitte Magyarország is felismerte a coaching fontosságát, különösen a gyorsan növekvő vállalatok támogatásában. A cég olyan programokat kínál, amelyek segítenek a fiatal és feltörekvő vállalatoknak a gyors növekedés fenntartásában, miközben fejlesztik a vezetői készségeket és növelik a munkavállalók elkötelezettségét​ (Deloitte United States).

3. Henkel Magyarország Kft.

A Henkel Magyarország Kft. a fenntarthatósági díj elnyerése mellett kiemelkedő figyelmet fordít a munkavállalói fejlesztésére is. A coaching programok bevezetésével növelték a munkavállalók elégedettségét és elkötelezettségét, ami közvetlenül hozzájárult a vállalat fenntarthatósági céljainak eléréséhez​​.

A Coaching Hatékonysága és Eredményessége

Munkavállalói Elégedettség és Elkötelezettség

A coaching egyik legnagyobb előnye, hogy növeli a munkavállalók elégedettségét és elkötelezettségét. Amikor a munkavállalók úgy érzik, hogy a cégük befektet az ő személyes és szakmai fejlődésükbe, sokkal motiváltabbak és elkötelezettebbek lesznek. Ez hosszú távon csökkenti a fluktuációt és növeli a munkahelyi morált.

Développement des compétences en matière de leadership

Les conducteurs coaching különösen fontos a fiatal vezetők számára, akik még nem rendelkeznek kellő tapasztalattal. A coaching segíti őket abban, hogy hatékonyabb vezetőkké váljanak, jobban kezeljék a konfliktusokat, és fejlesszék a kommunikációs készségeiket. Ez nemcsak a vezetők, hanem az egész csapat teljesítményére is pozitív hatással van.

Hatékonyság és Produktivitás Növelése

A coaching programok bevezetésével a vállalatok jelentős mértékben növelhetik a hatékonyságot és a produktivitást. Az egyéni coaching segít a munkavállalóknak jobban fókuszálni a feladataikra, prioritásokat felállítani, és hatékonyabban kezelni az időgazdálkodást. A csoportos coaching pedig erősíti a csapatmunkát és az együttműködést.

Valós Példák és Eredmények

Digital Thinkers és Pepita.hu

A Deloitte által elismert cégek, mint a Digital Thinkers és a Pepita.hu, sikeresen alkalmazzák a coachingot juttatásként. Ezek a cégek gyors növekedést értek el azáltal, hogy befektettek a munkavállalóik fejlesztésébe. A coaching programok révén javították a csapatok közötti kommunikációt, növelték a munkavállalói elkötelezettséget, és elősegítették az innovációt​.

Parkl Digital Technologies

A Parkl Digital Technologies egy másik példa arra, hogy a coaching hogyan járul hozzá a vállalati célok eléréséhez. Az ő coaching programjaik nemcsak a vezetők, hanem az egész szervezet számára előnyösek voltak. A Parkl bevezetése támogatta a hatékony ingatlan üzemeltetést, növelte a bérlői elégedettséget, és hozzájárult az ESG (Environmental, Social, Governance) célok eléréséhez is​​.

A Coaching Hatása a Szervezeti Kultúrára és Innovációra

Szervezeti Kultúra Fejlesztése

A coaching juttatásként történő alkalmazása jelentős hatással van a szervezeti kultúra fejlesztésére is. Az olyan cégeknél, mint a Deloitte Magyarország et le Henkel Magyarország Kft., a coaching programok bevezetése hozzájárult a pozitív és támogató munkahelyi kultúra kialakításához. Ez nemcsak a munkavállalói elégedettséget növeli, hanem elősegíti a nyílt kommunikációt és az együttműködést is.

Coaching Juttatásként CoachLab
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogueur
Coaching Juttatásként – CoachLab

Innováció és Kreativitás Növelése

A coaching segíti a munkavállalókat abban, hogy új ötleteket és megoldásokat találjanak a vállalati kihívásokra. A Digital Thinkers például coaching programokat kínál, amelyek célja az innováció ösztönzése a digitális termékfejlesztés területén. A coaching révén a munkavállalók jobban képesek kreatív megoldásokkal előállni és hozzájárulni a cég növekedéséhez​ (Deloitte United States).

A coaching juttatásként való alkalmazása számos előnnyel járhat a magyar vállalkozások és cégek számára:

Munkaerő megtartása és motiválása:

A coaching lehetőségének biztosítása vonzó juttatásként szolgálhat a tehetséges munkavállalók számára. Ezáltal növelheti az alkalmazottak elköteleződését, motivációját és elégedettségét, ami hozzájárul a munkaerő megtartásához.

Vezetői képességek fejlesztése:

A vezetői coaching segíthet a cégvezetők, középvezetők és potenciális vezetők készségeinek fejlesztésében. Ez hatékonyabb vezetési stílust, jobb döntéshozatalt és eredményesebb csapatirányítást eredményezhet.

Teljesítménynövekedés:

A coaching egyéni és csapatszempontból is javíthatja a teljesítményt azáltal, hogy segít felismerni és leküzdeni az akadályokat, fejleszti a hatékonyságot, az időgazdálkodást és a célkitűzési folyamatokat.

Változáskezelés támogatása:

A coaching elősegítheti a szervezeti változások zökkenőmentesebb bevezetését azáltal, hogy segíti a munkavállalókat a változásokhoz való alkalmazkodásban és új készségek elsajátításában.

Stresszkezelés és jóllét:

A coaching hozzájárulhat a munkavállalók stresszkezeléséhez, mentális egészségének javításához és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtéséhez, ami növelheti a munkaelégedettséget és az általános jóllétet.

Vállalati kultúra erősítése:

A coaching juttatásként való bevezetése pozitív üzenetet közvetít a munkavállalók felé, miszerint a cég elkötelezett a fejlődésük és jóllétük iránt, ami erősítheti a vállalati kultúrát.

Költséghatékonyság:

A coaching előnyei hosszú távon felülmúlhatják a befektetett költségeket azáltal, hogy növeli a termelékenységet, csökkenti a fluktuációt és támogatja a hatékony működést.

Mindezek alapján a coaching juttatásként való alkalmazása stratégiai előnyöket biztosíthat a magyar vállalkozások és cégek számára, elősegítve a fejlődést, a teljesítményt és a munkaerő elkötelezettségét.

További Magyarországon is működő cégek, ahol a coachingot dolgozói juttatásként alkalmazzák:

 • Deloitte Magyarország: A Deloitte tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a konfliktuskezelés része.
 • EY Magyarország: Az EY tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a változáskezelés része.
 • KPMG Magyarország: A KPMG tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a csapatépítés része.
 • PwC Magyarország: A PwC tanácsadó cég coachingot kínál vezetőknek és csapatoknak, mint a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése része.
 • MKB Bank: Az MKB Bank coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a gestion du stress részeként.
 • OTP Bank: Az OTP Bank coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a csapatépítés részeként.
 • MOL Nyrt.: A MOL Nyrt. coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a teljesítményjavítás és a változáskezelés részeként.
 • Gedeon Richter Nyrt.: A Gedeon Richter Nyrt. coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a stresszkezelés részeként.
 • Magyar Telekom Nyrt.: A Magyar Telekom Nyrt. coachingot kínál munkatársainak a karrierfejlesztés, a vezetői készségek fejlesztése és a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése részeként.
En tant que prestation de coaching Une belle carte avec le logo CoachLab
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogueur

Záró Gondolatok

A coaching juttatásként való alkalmazása nem csupán egy trend, hanem egy olyan stratégiai eszköz, amely hosszú távon pozitív hatással van a vállalatok sikerére és a munkavállalók elégedettségére. A fent említett példák is bizonyítják, hogy a coaching programok bevezetése jelentősen hozzájárul a szervezeti kultúra fejlesztéséhez, az innováció ösztönzéséhez, és a vállalati célok eléréséhez.

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet /Forrás: Susan David - 2016./ Az érzelmek hatékony kezelése fontos vezetői készség. Az érzelmek megnevezése — amit a pszichológusok címkézésnek hívnak — fontos első lépés ezek hatékony kezelésében. Azonban ez...

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé Egy vállalat sikere nagymértékben függ vezetőinek képességeitől, hogy inspirálják és vezessék csapataikat a kitűzött célok felé. Azonban a vezetői pozíció gyakran komoly kihívásokkal és nyomással jár. Itt...

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben? Az értékesítés a legtöbb vállalat kiemelt fontosságú tevékenysége, amely közvetlenül befolyásolja a bevételeket és a nyereséget. Egy hatékony értékesítési csapat elengedhetetlen a vállalati növekedéshez és sikerhez. Azonban...

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching Mi az a befogadás? A befogadás (vagy inklúzió) egy olyan szemléletmód és gyakorlat, amely minden egyes ember egyediségét és értékét elismeri és tiszteletben tartja. Az inkluzív környezetben mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a...

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere a Turbulens Időkben A 21. század üzleti környezete olyan, mint egy állandóan mozgó célpont. Globális versenytársak, technológiai ugrások, változó fogyasztói igények - a kihívások listája végtelen. És sehol sem...

Quand la passion mène à l'épuisement : le paradoxe du monde des affaires

Quand la passion mène à l'épuisement : le paradoxe du monde des affaires

Quand la passion mène à l'épuisement : le paradoxe du monde de l'entreprise Introduction Le conseil bien connu selon lequel "si vous faites ce que vous aimez, vous n'aurez jamais à travailler un seul jour de votre vie" est une belle idée, mais complètement fausse. Si le travail que vous aimez n'est "pas un vrai...

Syndrome d'épuisement professionnel : symptômes, causes et solutions

Syndrome d'épuisement professionnel : symptômes, causes et solutions

Syndrome d'épuisement professionnel : symptômes, causes et solutions Introduction Le rythme rapide de la vie moderne et les exigences croissantes du lieu de travail poussent de plus en plus de personnes vers l'épuisement professionnel. L'épuisement professionnel peut être associé non seulement à des symptômes mentaux, mais aussi à des symptômes physiques, et peut...

Avantages du coaching pour les entreprises en phase de démarrage

Avantages du coaching pour les entreprises en phase de démarrage

Les avantages du coaching pour les startups Les startups se trouvent souvent dans un environnement difficile, caractérisé par une croissance rapide et des changements constants. Dans cet environnement dynamique, le rôle du coaching peut être la clé du succès. A...

fr_FRFrench

L'épingler sur Pinterest

Partager

Partager

Partagez ce message avec vos amis !