Las trampas del coaching ejecutivo: ¡cómo evitarlas!

Az executive coaching buktatói: Így kerüld el!Az executive coaching egy olyan folyamat, amely során egy coach egy vezetőt segít abban, hogy elérje a céljait, fejlődjön, és hatékonyabbá váljon. A coaching egy hatékony módszer a vezetői fejlődésre, de vannak buktatói, amelyeket érdemes elkerülni. Így kerüld el:1. Ne várj csodát! 2. Válassz megfelelő coachot! 3. Állíts fel világos célokat! 4. Légy őszinte! 5. Légy nyitott az új tapasztalatokra! 6. Légy következetes! 7. Ne add fel! 8. Élvezd a folyamatot!

Escrito por: Rob - CoachLab.hu

"

Seguir leyendo


Las trampas del coaching ejecutivo: ¡cómo evitarlas!

En coaching ejecutivo egy olyan folyamat, amely során egy coach egy vezetőt segít abban, hogy elérje a céljait, fejlődjön, és hatékonyabbá váljon. A coaching egy hatékony módszer a vezetői fejlődésre, de vannak buktatói, amelyeket érdemes elkerülni.

1. ¡No esperes un milagro!

A coaching nem varázslat. A coaching során a coach segít a vezetőnek abban, hogy megtalálja a saját megoldásait. A vezetőnek azonban hajlandónak kell lennie a változásra, és aktívan részt kell vennie a folyamatban.

2. ¡Elige al entrenador adecuado!

A el éxito del coaching depende en gran medida del coach. A coachnak kellően képzettnek és tapasztaltnak kell lennie, hogy hatékonyan tudjon segíteni a vezetőnek. Fontos, hogy a coach és a vezető között jó kémia legyen, és hogy a coachot megbízhatónak és támogatónak érezze a vezető.

3. ¡Fijar objetivos claros!

A coaching folyamatának elején fontos, hogy világosan meghatározzuk a célokat. A célok konkrétak, mérhetőek, elérhetőek, relevánsak és időhöz kötöttek legyenek. A világos célok segítenek a coachnak és a vezetőnek abban, hogy nyomon kövessék a fejlődést, és hogy a coaching hatékony legyen.

4. ¡Sé sincero!

A coaching során fontos, hogy a vezető őszinte legyen a coach-csal. A coach csak akkor tudja hatékonyan segíteni a vezetőt, ha tisztában van a vezető erősségeivel és gyengeségeivel, valamint a vezető céljaival és vágyaival.

executive coaching buktatói Coaching Önismeret coaching self knowledge 9
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger

5. ¡Esté abierto a nuevas experiencias!

A entrenamiento durante la conducción új tapasztalatokkal találkozhat. Ezek az új tapasztalatok segíthetnek a vezetőnek abban, hogy fejlődjön, és hogy új nézőpontokat szerezzen. Fontos, hogy a vezető nyitott legyen az új tapasztalatokra, és hogy hajlandó legyen megváltoztatni a gondolkodását.

6. ¡Sea coherente!

A coaching egy folyamat, amely időt és erőfeszítést igényel. A vezetőnek következetesnek kell lennie a coaching során, és aktívan részt kell vennie a folyamatban.

7. Ne add fel!

A coaching során elkerülhetetlenek a kihívások. Fontos, hogy a vezető ne adja fel a coachingot, ha kihívásokkal találja szemben magát. A coach segíthet a vezetőnek abban, hogy leküzdje a kihívásokat, és hogy elérje a céljait.

8. Élvezd a folyamatot!

A coaching egy izgalmas és tanulságos folyamat, amely segíthet a vezetőnek abban, hogy fejlődjön, és hogy sikeresebbé váljon. Fontos, hogy a vezető élvezze a folyamatot, és hogy pozitív hozzáállással álljon hozzá.

executive coaching buktatói Csúcsvezetői Coaching Önismeret coaching self knowledge 10
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Gmail
 • Blogger


Az executive coaching buktatói

Az executive coaching egy hatékony módszer a vezetői fejlődésre, de vannak buktatói, amelyeket érdemes elkerülni. Ezek a buktatók a következők lehetnek:
 • A vezető nem hajlandó a változásra. A coaching során a vezetőnek hajlandónak kell lennie szembenézni a saját erősségeivel és gyengeségeivel, valamint a saját kihívásokkal. Ha a vezető nem hajlandó a változásra, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A coach nem megfelelően képzett vagy tapasztalt. A coachnak kellően képzettnek és tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy hatékonyan tudjon segíteni a vezetőnek. Ha a coach nem megfelelően képzett vagy tapasztalt, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A coaching céljai nem világosak. A coaching folyamatának elején világosan meghatározni kell a célokat. Ha a célok nem világosak, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető nem őszinte a coach-csal. A coaching során fontos, hogy a vezető őszinte legyen a coach-csal. Ha a vezető nem őszinte a coach-csal, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető nem nyitott az új tapasztalatokra. A coaching során a vezető új tapasztalatokkal találkozhat. Ha a vezető nem nyitott az új tapasztalatokra, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető nem következetes a coaching során. A coaching egy folyamat, amely időt és erőfeszítést igényel. Ha a vezető nem következetes a coaching során, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető feladja a coachingot. A coaching során elkerülhetetlenek a kihívások. Ha a vezető feladja a coachingot, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.

Néhány Példa az executive coaching buktatóira:

 • Egy vezető nem volt hajlandó szembenézni azzal a ténnyel, hogy nem volt jó kommunikátor. A vezető a coaching során is ragaszkodott ahhoz, hogy a kommunikációja tökéletes. A coach nem tudott segíteni a vezetőnek abban, hogy fejlődjön a kommunikációjában.
 • Egy másik vezető nem volt őszinte a coach-csal. A vezető azt gondolta, hogy a coach nem fogja megérteni, ha őszinte lesz. A coaching nem volt sikeres, mert a vezető nem volt hajlandó szembenézni a saját kihívásokkal.

Hogyan kerülhetők el az executive coaching buktatói?

En coaching ejecutivo buktatói elkerülhetők, ha a vezető és a coach együttműködik, és ha mindketten elkötelezettek a siker mellett. A következő lépések segíthetnek az coaching ejecutivo sikeres megvalósításában:

 • A vezetőnek tisztában kell lennie a saját céljaival és vágyaival. A vezetőnek tudnia kell, hogy mit szeretne elérni a coaching során.
 • A vezetőnek meg kell találnia a megfelelő coachot. A vezetőnek olyan coachot kell keresnie, aki megfelelően képzett, tapasztalt, és akivel jó a kémia.
 • A vezetőnek és a coachnak közösen kell meghatározni a coaching céljait. A céloknak világosoknak, mérhetőknek, elérhetőknek, relevánsnak és időhöz kötötteknek kell lenniük.
 • A vezetőnek őszintének kell lennie a entrenador-csal. A vezetőnek meg kell osztania a coach-csal a gondolatait, az érzéseit és a tapasztalatait.
 • A vezetőnek nyitottnak kell lennie az új tapasztalatokra. A vezetőnek hajlandónak kell lennie kipróbálni új dolgokat, és hogy új nézőpontokat szerezzen.
 • A vezetőnek következetesnek kell lennie a coaching során. A vezetőnek időt és erőfeszítést kell fordítania a coachingra.
 • A vezető ne adja fel a coachingot, ha kihívásokkal találja szemben magát. A coach segíthet a vezetőnek abban, hogy leküzdje a kihívásokat.
3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet

3 Lenyűgöző Mód, Hogy Jobban Megértsd az Érzelmeidet /Forrás: Susan David - 2016./ Az érzelmek hatékony kezelése fontos vezetői készség. Az érzelmek megnevezése — amit a pszichológusok címkézésnek hívnak — fontos első lépés ezek hatékony kezelésében. Azonban ez...

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé

Vezetői coaching: A kulcs a vezetői siker és hatékonyság felé Egy vállalat sikere nagymértékben függ vezetőinek képességeitől, hogy inspirálják és vezessék csapataikat a kitűzött célok felé. Azonban a vezetői pozíció gyakran komoly kihívásokkal és nyomással jár. Itt...

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben?

Miért fontos a coaching az értékesítésben? Az értékesítés a legtöbb vállalat kiemelt fontosságú tevékenysége, amely közvetlenül befolyásolja a bevételeket és a nyereséget. Egy hatékony értékesítési csapat elengedhetetlen a vállalati növekedéshez és sikerhez. Azonban...

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching

Befogadás és Coaching Mi az a befogadás? A befogadás (vagy inklúzió) egy olyan szemléletmód és gyakorlat, amely minden egyes ember egyediségét és értékét elismeri és tiszteletben tartja. Az inkluzív környezetben mindenki számára egyenlő esélyeket biztosítanak a...

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere

Business Coaching: A KKV Kihívása és Titkos Fegyvere a Turbulens Időkben A 21. század üzleti környezete olyan, mint egy állandóan mozgó célpont. Globális versenytársak, technológiai ugrások, változó fogyasztói igények - a kihívások listája végtelen. És sehol sem...

Síndrome de Burnout: síntomas, causas y soluciones

Síndrome de Burnout: síntomas, causas y soluciones

Síndrome de Burnout: síntomas, causas y soluciones Introducción El ritmo acelerado de la vida moderna y las crecientes exigencias del lugar de trabajo empujan cada vez a más personas hacia el burnout. El burnout puede asociarse no sólo a síntomas mentales, sino también físicos, y puede...

es_ESSpanish

Pínchalo en Pinterest

Compartir

Compartir

¡Comparte este post con tus amigos!