Die Fallstricke des Führungskräfte-Coachings: Wie Sie sie vermeiden können!

Az executive coaching buktatói: Így kerüld el!Az executive coaching egy olyan folyamat, amely során egy coach egy vezetőt segít abban, hogy elérje a céljait, fejlődjön, és hatékonyabbá váljon. A coaching egy hatékony módszer a vezetői fejlődésre, de vannak buktatói, amelyeket érdemes elkerülni. Így kerüld el:1. Ne várj csodát! 2. Válassz megfelelő coachot! 3. Állíts fel világos célokat! 4. Légy őszinte! 5. Légy nyitott az új tapasztalatokra! 6. Légy következetes! 7. Ne add fel! 8. Élvezd a folyamatot!

Geschrieben von: Rob - CoachLab.hu

"

Mehr lesen


Die Fallstricke des Führungskräfte-Coachings: Wie Sie sie vermeiden können!

Von Führungskräfte-Coaching egy olyan folyamat, amely során egy coach egy vezetőt segít abban, hogy elérje a céljait, fejlődjön, és hatékonyabbá váljon. A coaching egy hatékony módszer a vezetői fejlődésre, de vannak buktatói, amelyeket érdemes elkerülni.

1. erwarten Sie kein Wunder!

A coaching nem varázslat. A Coaching során a coach segít a vezetőnek abban, hogy megtalálja a saját megoldásait. A vezetőnek azonban hajlandónak kell lennie a változásra, és aktívan részt kell vennie a folyamatban.

2. wählen Sie den richtigen Coach!

A coaching sikere nagyban függ a coachtól. A coachnak kellően képzettnek és tapasztaltnak kell lennie, hogy hatékonyan tudjon segíteni a vezetőnek. Fontos, hogy a coach és a vezető között jó kémia legyen, és hogy a coachot megbízhatónak és támogatónak érezze a vezető.

3. klare Ziele setzen!

A coaching folyamatának elején fontos, hogy világosan meghatározzuk a célokat. A célok konkrétak, mérhetőek, elérhetőek, relevánsak és időhöz kötöttek legyenek. A világos célok segítenek a coachnak és a vezetőnek abban, hogy nyomon kövessék a fejlődést, és hogy a coaching hatékony legyen.

4. seien Sie ehrlich!

A coaching során fontos, hogy a vezető őszinte legyen a coach-csal. A coach csak akkor tudja hatékonyan segíteni a vezetőt, ha tisztában van a vezető erősségeivel és gyengeségeivel, valamint a vezető céljaival és vágyaival.

executive coaching buktatói Coaching Önismeret coaching self knowledge 9
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Mail
 • Blogger

5. offen für neue Erfahrungen sein!

A coaching során a vezető új tapasztalatokkal találkozhat. Ezek az új tapasztalatok segíthetnek a vezetőnek abban, hogy fejlődjön, és hogy új nézőpontokat szerezzen. Fontos, hogy a vezető nyitott legyen az új tapasztalatokra, és hogy hajlandó legyen megváltoztatni a gondolkodását.

6. konsequent sein!

A coaching egy folyamat, amely időt és erőfeszítést igényel. A vezetőnek következetesnek kell lennie a coaching során, és aktívan részt kell vennie a folyamatban.

7. Ne add fel!

A coaching során elkerülhetetlenek a kihívások. Fontos, hogy a vezető ne adja fel a coachingot, ha kihívásokkal találja szemben magát. A coach segíthet a vezetőnek abban, hogy leküzdje a kihívásokat, és hogy elérje a céljait.

8. Élvezd a folyamatot!

A coaching egy izgalmas és tanulságos folyamat, amely segíthet a vezetőnek abban, hogy fejlődjön, és hogy sikeresebbé váljon. Fontos, hogy a vezető élvezze a folyamatot, és hogy pozitív hozzáállással álljon hozzá.

executive coaching buktatói Csúcsvezetői Coaching Önismeret coaching self knowledge 10
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Mail
 • Blogger


Az executive coaching buktatói

Az executive coaching egy hatékony módszer a vezetői fejlődésre, de vannak buktatói, amelyeket érdemes elkerülni. Ezek a buktatók a következők lehetnek:
 • A vezető nem hajlandó a változásra. A coaching során a vezetőnek hajlandónak kell lennie szembenézni a saját erősségeivel és gyengeségeivel, valamint a saját kihívásokkal. Ha a vezető nem hajlandó a változásra, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A coach nem megfelelően képzett vagy tapasztalt. A coachnak kellően képzettnek és tapasztaltnak kell lennie ahhoz, hogy hatékonyan tudjon segíteni a vezetőnek. Ha a coach nem megfelelően képzett vagy tapasztalt, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A coaching céljai nem világosak. A coaching folyamatának elején világosan meghatározni kell a célokat. Ha a célok nem világosak, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető nem őszinte a coach-csal. A coaching során fontos, hogy a vezető őszinte legyen a coach-csal. Ha a vezető nem őszinte a coach-csal, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető nem nyitott az új tapasztalatokra. A coaching során a vezető új tapasztalatokkal találkozhat. Ha a vezető nem nyitott az új tapasztalatokra, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető nem következetes a coaching során. A coaching egy folyamat, amely időt és erőfeszítést igényel. Ha a vezető nem következetes a coaching során, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.
 • A vezető feladja a coachingot. A coaching során elkerülhetetlenek a kihívások. Ha a vezető feladja a coachingot, akkor a coaching nem fog sikeres lenni.

Néhány Példa az executive coaching buktatóira:

 • Egy vezető nem volt hajlandó szembenézni azzal a ténnyel, hogy nem volt jó kommunikátor. A vezető a coaching során is ragaszkodott ahhoz, hogy a kommunikációja tökéletes. A coach nem tudott segíteni a vezetőnek abban, hogy fejlődjön a kommunikációjában.
 • Egy másik vezető nem volt őszinte a coach-csal. A vezető azt gondolta, hogy a coach nem fogja megérteni, ha őszinte lesz. A coaching nem volt sikeres, mert a vezető nem volt hajlandó szembenézni a saját kihívásokkal.

Hogyan kerülhetők el az executive coaching buktatói?

Von Führungskräfte-Coaching buktatói elkerülhetők, ha a vezető és a coach együttműködik, és ha mindketten elkötelezettek a siker mellett. A következő lépések segíthetnek az Führungskräfte-Coaching sikeres megvalósításában:

 • A vezetőnek tisztában kell lennie a saját céljaival és vágyaival. A vezetőnek tudnia kell, hogy mit szeretne elérni a coaching során.
 • A vezetőnek meg kell találnia a megfelelő coachot. A vezetőnek olyan coachot kell keresnie, aki megfelelően képzett, tapasztalt, és akivel jó a kémia.
 • A vezetőnek és a coachnak közösen kell meghatározni a coaching céljait. A céloknak világosoknak, mérhetőknek, elérhetőknek, relevánsnak és időhöz kötötteknek kell lenniük.
 • A vezetőnek őszintének kell lennie a Coach-csal. A vezetőnek meg kell osztania a coach-csal a gondolatait, az érzéseit és a tapasztalatait.
 • A vezetőnek nyitottnak kell lennie az új tapasztalatokra. A vezetőnek hajlandónak kell lennie kipróbálni új dolgokat, és hogy új nézőpontokat szerezzen.
 • A vezetőnek következetesnek kell lennie a coaching során. A vezetőnek időt és erőfeszítést kell fordítania a coachingra.
 • A vezető ne adja fel a coachingot, ha kihívásokkal találja szemben magát. A coach segíthet a vezetőnek abban, hogy leküzdje a kihívásokat.

Coachingangebot oder Beratung durch  Sie wollen auf die Herausforderungen der? Senden Sie eine Nachricht an einen unserer erfahrenen Master-Coaches, die in Führungspositionen arbeiten!

de_DEGerman

Pin It auf Pinterest

Teilen Sie dies

Teilen Sie dies

Teilen Sie diesen Beitrag mit Ihren Freunden!