Rob

Ask Us, or

send message

Are you having fun at work? How can career coaching help increase job satisfaction?

If you've ever wondered whether you're in the right place, you should consider career coaching. You may just need a little guidance to find your motivation again, or you may need to take a bigger step, such as charting a new career path.
"

Read more

Are you having fun at work? How can career coaching help increase job satisfaction?

Miért fontos megvizsgálni, hogy jó helyen vagy-e?

Mindannyian eltöltünk naponta legalább nyolc órát a munkahelyünkön, vagy a mai helyzetekhez igazítva lehet, hogy helyesebben fogalmazok úgy, ha azt írom, hogy a munkánkban vagy a munkánkkal (Home office…).

Ennyi idő alatt rengeteg minden történik: határidők, megbeszélések, közös ebédek, és nem utolsósorban kollégákkal való online vagy személyes együttműködés.

Te elgondolkodtál már azon, hogy valóban jó helyen vagy-e? Vajon tényleg élvezed a munkádat, a feladataidat, a kollégáiddal való kapcsolatot? Vagy inkább csak a napi rutin sodor előre?

The career coaching pontosan ezeket a kérdéseket veti fel és feszegeti. Segít abban, hogy felismerd, mi okoz örömöt a munkádban, mi az, ami igazán motivál, és ha szükséges, hogyan találhatod meg a számodra ideális karrierutat. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg részletesebben, hogyan is segíthet a coaching abban, hogy eldöntsd: jó helyen vagy-e!

Hogyan határozható meg, hogy elégedett vagy-e a munkáddal?

A munkahelyi elégedettség összetett kérdés. Sokszor nem egyszerűen arról van szó, hogy szereted-e a munkádat, hanem hogy a körülmények, a kollégák, a cégkultúra, a fejlődési lehetőségek mind-mind passzolnak-e hozzád. Néha előfordulhat, hogy bár a feladataidat élvezed, a csapatodban való kommunikáció nem gördülékeny, vagy éppen a vezetői stílus az, ami visszatart. Máskor épp ellenkezőleg: a csapat fantasztikus, de a pozíciód már nem ad elég kihívást.

Jól érzed magad a munkahelyeden? Hogyan segíthet a karrier coaching a munkahelyi elégedettség növelésében?A Sok stressz kiégéshez vezet. Amikor a Szenvedély Kiégéshez Vezet: Az Üzleti Világ Paradoxona Burnout Szindróma: Tünetek, Okok és Megoldások
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger

Egy alkalommal egy ügyfelemmel dolgoztam, aki vezető beosztásban volt egy multinacionális cégnél. Jól érezte magát a munkájában, élvezte a kihívásokat, azonban a saját szintjén lévő vezetőkkel való kapcsolata feszült volt. Elmondása szerint, bár a feladatai kiválóan illeszkedtek a képességeihez, és a saját csapatával harmonikus volt a viszonya, a vezetői csapatban nem találta meg a közös hangot. Mivel ez egyre több stresszt és frusztrációt okozott neki, végül úgy döntött, hogy coachhoz fordul. A közös munka során kiderült, hogy nem a szakmai részben, hanem a vezetői kommunikáció és hatáskörök kezelésében érdemes változtatni. Miután erre fókuszáltunk, képes volt nyitottabban kommunikálni a többi vezetővel, és végül nemcsak a kapcsolatuk javult, de a saját pozíciójában is magabiztosabbá vált.

Milyen kérdéseket érdemes feltenned magadnak?

Jól érzed magad a munkahelyeden? Hogyan segíthet a karrier coaching a munkahelyi elégedettség növelésében?A coaching béren kívüli juttatásként - A legkeresettebb, új dolgozói juttatás
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger
  • Élvezed a napi feladataidat? – Ha gyakran érzed unalmasnak vagy túlterhelőnek a munkát, az intő jel lehet.
  • Milyen a kapcsolatod a kollégákkal? – A munkahelyi kapcsolatok jelentős mértékben befolyásolják a munkakedvedet és a teljesítményedet.
  • Van fejlődési lehetőség a pozíciódban? – Egy bizonyos ponton mindenki vágyik arra, hogy előrébb lépjen, fejlődjön. Ha ezt a lehetőséget nem látod, könnyen megrekedhetsz.
  • Hogyan érzed magad a munkahelyi környezetben? – A cégkultúra, a csapatmorál és a környezet mind-mind befolyásolhatják, hogy mennyire érzed otthonosan magad.

Miért érdemes karrier coachhoz fordulni?

The career coaching célja, hogy rávilágítson a saját belső erőforrásaidra, motivációidra és segítsen megtalálni azokat a megoldásokat, amelyekkel elégedettebb lehetsz a munkádban. A coaching során lehetőséged nyílik mélyebb önismeretre, saját céljaid tisztázására, és olyan stratégiák kialakítására, amelyekkel elérheted a vágyaidat.

Are you having fun at work? How can career coaching help increase job satisfaction?
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger

Élethelyzetek, amikor a karrier coaching különösen hasznos lehet:

  1. Munkahely váltás előtt állsz, de bizonytalan vagy.
    Egy ügyfelem már több évek dolgozott egy középvállalkozásnál, de úgy érezte, hogy valami hiányzik a munkájával, munkahelyével kapcsolatban. Bár többször is felmerült benne a váltás gondolata, a munkahelyi stabilitás és a csapat iránti elköteleződés visszatartotta. Egy hosszabb coaching folyamat során kiderült, hogy nem is munkahely váltására van szüksége, hanem arra, hogy új feladatokat, kihívásokat találjon a meglévő pozícióján belül. Ennek köszönhetően nem hagyta el a céget, hanem egy új projekt vezetésébe kezdett, amellyel új lendületet kapott.

  2. Pozícióváltás cégen belül, amihez vezetői kompetenciák fejlesztése szükséges.
    Vezetőként az ember gyakran kerül olyan helyzetbe, amikor a szakmai tudás kevésbé fontos, mint az emberek közötti kapcsolatok irányítása. Egyszer egy frissen kinevezett vezető keresett meg, akit a csapata nem fogadott el. Bár ő szakmailag kiválóan teljesített, a csapat morálja romlott. Ő szerencsére érezte, hogy ehhez a feladathoz segítségre van szüksége. A HR osztály javaslatára és segítségével coachhoz fordult. Rám talált és elkezdtünk dolgozni. A coaching során kiderült, hogy a kommunikációs stílusán érdemes változtatni: a direkt utasítások helyett a bevonó, kérdező, támogató megközelítéssel sokkal hatékonyabban tudott együttműködni a csapattagokkal, ami rövid időn belül pozitív hatással volt a teljesítményre is mind személyes mind pedig csoportszinten.

  3. Úgy érzed, hogy kiégtél, és nem találod a motivációdat.
    Az egyik leggyakoribb probléma a munkahelyi kiégés. Ilyenkor gyakran úgy érezzük, hogy nem számít mit csinálunk, nem találjuk meg a helyünket, nem kapunk visszajelzést, és az egész munkahelyi lét súlytalanná válik. Egy másik ügyfelem, ezzel küzdött, és a coaching során abban támogattam, hogy újra felfedezze azokat a feladatokat és projekteket, amelyek korábban örömöt okoztak neki. Az újonnan kialakított munkastruktúra és a munka-magánélet egyensúly javítása segített számára újra megtalálni a motivációját, küzdeni a kiégés ellen, sőt leküzdeni és felismerni azt a későbbi meilőbbi megelőzés sikeréért.
Jól érzed magad a munkahelyeden? Hogyan segíthet a karrier coaching a munkahelyi elégedettség növelésében?Amikor a Szenvedély Kiégéshez Vezet: Az Üzleti Világ Paradoxona Burnout szindróma kiégés 1280
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger

Mit tehetsz, ha nem érzed jól magad a munkahelyeden?

Az első lépés a probléma felismerése. Sokszor nem is tudjuk pontosan megfogalmazni, mi az, ami bánt, vagy miért nem érezzük jól magunkat, miért megyünk be vonakodva a munkahelyünkre és miért igyekszünk mielőbb szabadulni onnan. Ilyenkor érdemes leülni például egy coachcsal és egy őszinte beszélgetés keretében feltárni a belső mozgatórugókat. Lehet ez a coach a vállalati belső coach, amennyiben van ilyen a cégnél. Azonban ha ilyen lehetőség még nem áll rendelkezésre a munkahelyünknél, akkor egy külső coach vagy külső coaching cég tökéletes segítség lehet.

Are you having fun at work? How can career coaching help increase job satisfaction?
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger

Saját példám egy vezetői dilemmára:


Nem sokkal ezelőtt, amikor még magam is felsővezetőként dolgoztam, a feladataimat imádtam és jó, eredményes és hatékony voltam abban amit csináltam, s ez igaz volt az általam vezetett csapatokra, munkatársakra is, de a vezetői csapattal nem mindig találtam meg a közös hangot.

Emlékszem, hogy a heti vezetői megbeszéléseken gyakran feszült volt a légkör, mert másképp láttuk a prioritásokat. Egy idő után ez jelentősen befolyásolta a saját teljesítményemet is, hiszen nem éreztem azt, hogy valódi csapatmunkáról van szó. Láttam, hogy magamnak is, de főként vezetőtársaimnak van mit fejlődniük.

Úgy döntöttem, hogy megteszem a kezdő lépést a magam vonatkozásában és coachhoz fordulok.

A Coachcsal nem azon szerettem volna dolgozni, hogy mások hogy fejlődhetnének, hanem azok, hogy én magam hogy lehetek jobb és érhetek el naygobb hatékonyságot és sikert a többi vezetőtársammal történő együttműködések mentén. Sok hasznos és később fejleszthető területet sikerült feltárni, egyben arra is rájöttem, hogy a saját kommunikációs stílusomon is tudok finomítani, illetve asszertíven és határozottabban képviselni a nézőpontomat.

A coachingnak köszönhetően sikerült megváltoztatnom a kapcsolatokat és sokkal hatékonyabbá vált az együttműködésünk a vezetői csapaton belül. Persze idő közben őket is bevontam egy coaching folyamatba, ahol a coachok velük és az ő kommunikációjukon is és a motivációjukon, sőt lojalitásukon sikerült sokat javítani.

Ma már rengeteg valós munkatapasztalattal a hátam mögött segítek vezetőknek, kereskedőknek és olyanoknak, akik a karrierük javításán, vagy egy más, új karrierút kiépítésén gondolkodtak, majd később dolgoztak nagy sikerrel, eredményekkel és elégedettséggel.

A coaching hatása a munkahelyi elégedettségre – statisztikák és kutatások

Are you having fun at work? How can career coaching help increase job satisfaction?
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger

HR statisztikák szerint azok az alkalmazottak, akik elégedettek a munkájukkal, 17%-kal produktívabbak és 21%-kal nagyobb lojalitást mutatnak a cég iránt. Egy 2021-es Gallup felmérés* szerint a munkahelyi elkötelezettség szintje jelentős mértékben növekszik, ha a munkavállalók rendszeres coach támogatást kapnak. Azoknál a vállalatoknál, ahol coaching kultúrát alakítottak ki, az alkalmazottak 70%-a érzi úgy, hogy elismerik és támogatják a fejlődésüket, szemben a coaching nélküli vállalatok 40%-ával.

TényezőCoaching támogatássalCoaching nélkül
Munkahelyi elégedettség85%60%
Munkavállalói lojalitás70%45%
Produktivitás növekedése17%8%
*Gallup felmérés 2021

Ezek a számok jól mutatják, hogy a coaching nemcsak az egyének, hanem a szervezetek számára is kifizetődő befektetés.

Hogyan segít a karrier coaching a megfelelő döntés meghozatalában?

A coaching során az ügyfél lehetőséget kap arra, hogy mélyebben megismerje saját igényeit, vágyait, és felismerje azokat az akadályokat, amelyek megakadályozzák a teljes elégedettséget. Egy coach támogatásával olyan kérdéseket és nézőpontokat is megvizsgálhat, amelyekre egyedül talán nem is gondolt volna.

A folyamat végén az ügyfél nemcsak azt tudja pontosan, hogy miért nem érzi jól magát a jelenlegi helyén, de konkrét lépéseket is tehet annak érdekében, hogy változtasson ezen. Ez lehet új kommunikációs módszerek kipróbálása, önfejlesztés, új feladatok vállalása, esetleg egy teljes munkahelyváltás.

So

CoachLab logo transparent
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • Gmail
  • Blogger

Ha bármikor is felmerült benned a kérdés, hogy jó helyen vagy-e, érdemes elgondolkodni a career coaching lehetőségén. Lehet, hogy csak egy kis iránymutatásra van szükséged, hogy újra megtaláld a motivációdat, vagy éppen nagyobb lépések megtételére van szükség, mint például egy új karrierút kijelölése.

Coaching Budapest, Coaching Online: A HR szakemberek segítője

Coaching Budapest, Coaching Online: A HR szakemberek segítője

A Coaching ténylegesen a HR szakemberek segítője!? Dióhéjban Kedves HR Vezető és HR Szakember! Ha úgy érzi, hogy a munkahelyi kihívások olykor túlnőnek Önön, ha a fluktuáció csökkentése és a munkavállalói elégedettség növelése állandó fejtörést okoz, vagy ha...

Why CEOs, Leaders Are Alone with Their  Business Problems?

Why CEOs, Leaders Are Alone with Their Business Problems?

Managers and CEOs don't need to feel alone in the midst of their business problems. Coaching provides an opportunity for leaders to talk openly about their challenges and find solutions that really help them to improve. Sharing a CEO's concerns in confidence with a coach not only eases his or her own burden, but can also support the success of the company as a whole.

Working Over 50: Opportunities and Challenges

Working Over 50: Opportunities and Challenges

Working Over 50: Opportunities and Challenges The labour market is constantly changing and can be particularly challenging for workers over 50. The experience and knowledge of older workers is invaluable, but in many cases the work environment is not...

Career coach Budapest: 5 reasons why you need one too

Career coach Budapest: 5 reasons why you need one too

the 5 main reasons why you should choose a career coach in Budapest:

Personalised guidance to success

Objective feedback and self-awareness development

Networking and expanding career opportunities

Up-to-date market knowledge and trends

Stress management and work-life balance

Remember, a successful career is not just about professional skills. Self-awareness, soft skills development and the right strategy are all key elements. A career coach can help you put these pieces of the puzzle in place.

If you feel ready to take your career to the next level, don't hesitate to contact a CoachLab career coach! The investment you make in your own development may be one of the best decisions you ever make.

How can you achieve your career goals with the help of a career coach?

How can you achieve your career goals with the help of a career coach?

Hogyan érheted el karriercéljaidat karrier coach segítségével? Sokunk életében eljön az a pillanat, amikor felmerül a kérdés: „Valóban jó helyen vagyok a karrieremben?”. Lehet, hogy már régóta dolgozol a jelenlegi pozíciódban, és úgy érzed, hogy megrekedtél, vagy épp...

Career Coaching and Employee Satisfaction in the Pharmaceutical Industry

Career Coaching and Employee Satisfaction in the Pharmaceutical Industry

The results of the study suggest that Career Coaching and Employee Satisfaction, Job Satisfaction and Engagement are closely related, with professional engagement being the most influential for pharmacists and pharmacy assistants. The role of coaching can be paramount in positively influencing these factors, particularly in improving leadership, communication and motivational factors.

Free self-assessment test

Free self-assessment test

The self-assessment test is designed to help you get to know yourself better and identify areas of strength and areas for improvement. The questions test your self-confidence, your ability to cope with stress, your attitude towards your goals, and your attitude towards others' opinions and failures. You fill in this test yourself! You don't have to share it with anyone!

What is coaching for - The key to personal development?

What is coaching for - The key to personal development?

Coaching can be a very effective tool to support our personal and professional development. In summary, coaching can help:

In clarifying and achieving our goals

Increasing our self-awareness and self-confidence

Developing our skills

Improving our performance

Managing stress and improving our quality of life

Coaching as a fringe benefit - The most sought-after new employee benefit

Coaching as a fringe benefit - The most sought-after new employee benefit

Introducing a coaching allowance can be a significant step forward for a company in attracting, retaining and developing talent. It is particularly popular with young managers and software developers, but in fact all employees can benefit.

Coaching can help increase employee loyalty, improve performance and help "stuck" employees find new perspectives and motivation. Although its implementation can be challenging, the potential benefits far outweigh the difficulties.

Mastery of advocacy: unleash your inner lion with coaching!

Mastery of advocacy: unleash your inner lion with coaching!

Developing advocacy is a process that takes time and practice. Coaching can be a highly effective tool in this journey, providing personalised support and feedback. Advocacy is not about always getting what you want, it is about being able to communicate your needs and boundaries honestly and respectfully.

Management Coaching: It changed the lives of 80% of Fortune 500 executives!

Management Coaching: It changed the lives of 80% of Fortune 500 executives!

Management coaching can be a very powerful tool in your hands if you want to develop as a leader and become more successful. It can help you see more clearly, make better decisions and lead your team and company more effectively.

Management coaching is a personalised development process designed to help managers and senior executives improve their skills, enhance their performance and achieve their professional goals.

Leadership development and coaching: The path to becoming a great leader

Leadership development and coaching: The path to becoming a great leader

Leadership development and coaching are closely intertwined areas that play a critical role in the success of modern organisations. As a personalised development tool, coaching enables leaders to continuously develop their skills and adapt to the changing business environment.

Effective leadership coaching not only improves the individual performance of the leader, but also has a positive impact on the whole organisation. Developing leadership skills leads to better team performance, higher employee satisfaction and ultimately better business results.

Healthy confidence: a successful path to self-belief, through Coaching

Healthy confidence: a successful path to self-belief, through Coaching

Healthy self-confidence is like an inner compass that helps you navigate life's challenges. But what exactly is healthy self-confidence and how can we build it? In this article, we explore the essence of self-confidence and discover how coaching can help you develop this key personal trait.

How does an Executive Coach help and how much does it cost?

How does an Executive Coach help and how much does it cost?

Executive coaching is one of the most sought-after development tools in modern companies, helping leaders to unlock their potential, improve leadership skills and become more effective at work. But many people ask the question, "What exactly does an executive coach do?" and "How much does it cost?" In this article, we will take a detailed look at how an executive coach can help you in your professional development and what you can expect to pay when you use this service at CoachLab.

Positive thinking - Build healthy self-confidence!

Positive thinking - Build healthy self-confidence!

Confidence is like a muscle: the more you train it, the stronger it gets. Positive thinking, taking on challenges, healthy lifestyle and good relationships all contribute to your self-confidence. Remember that everyone makes mistakes and it's perfectly natural. The important thing is to get up and keep going.

I am struggling with problems.  How can coaching help?

I am struggling with problems. How can coaching help?

I am struggling with problems. How can coaching help? Introduction We all go through periods when we feel that something is not right in our lives. We may be overwhelmed, uncertain about our future, or simply feel that something...

In which area would you like to develop? Personal development?

In which area would you like to develop? Personal development?

The desire to improve is a natural human need and coaching can be an effective tool to achieve this. Whether it is personal, professional, relational, life coaching or spiritual development, coaching helps individuals find the right direction and provides support every step of the way. To achieve real results, it is important to work consciously and purposefully on your own development and to be open to change and learning.

en_USEnglish

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!